Οι κορυφαίοι του Πρωταθλήματος

17:42 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

OMVP: Τζαμέλ Αμπτούν (Ολυμπιακός)
Στην πιο ώριμη σεζόν του από τη στιγμή που πάτησε ελληνικό έδαφος, ο Τζαμέλ Αμπντούν εντυπωσίασε και τους πιο ουδέτερους παρατηρητές. Βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ο Αλγερινός πλάγιος είχε πάντα τις κατάλληλες λύσεις για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Τερμάτισε πρώτος στις τελικές πάσες στο πρωτάθλημα (8 ασίστ), σκόραρε κρίσιμα γκολ και έκανε ότι περνούσε από το χέρι

του για να καταλήξει στον Πειραιά το σημαδιακό 40ο πρωτάθλημα. Δικαίως το όνομά του σημειώθηκε στα καρνέ πολλών ευρωπαίων μάνατζερ ενώ εσχάτως ακούστηκε ότι η γαλλική αγορά εξετάζει με ενδιαφέρον την περίπτωσή του.
Ο πρώτος σκόρερ: Ράφικ Τζίμπουρ (Ολυμπιακός)
Τι είχες Ρέφικ, τι είχα πάντα. Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Αλγερινός στράικερ του Ολυμπιακού φάνταζε ως το μεγάλ φαβορί για τον τίτλου του πρώτου σκόρερ του μαραθωνίου κάτι που επιβεβαιώθηκε χωρίς να υπάρξει απειλή από τον ανταγωνισμό. Ο Τζιμπούρ όχι μόνο πρώτευσε στο σκοράρισμα αλλά το έκανε και μ΄ένα άκρως οικονομικό τρόπο καθώς έβρισκε δίχτυα 1 φορά ανά 3,5 τελικές προσπάθειες. Πραγματικός κίλερ δηλαδή. Ο Τζιμπούρ σκόραρε συνολικά 20 φορές σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος.
Ο καλύτερος Έλληνας: Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)
Κάθε χρόνος που περνάει η εξάρτηση του ΠΑΟΚ από τα γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη ολοένα και αυξάνεται. Και πως να γίνει διαφορετικά όταν ο Έλληνας φορ καταφέρνει να σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση. Η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη του Κλάους στην επαγγελματική καριέρα του αλλά όσοι τον γνωρίζουν και τον ζουν από κοντά είναι σχεδόν σίγουροι ότι τα ακόμα καλύτερα έπονται. Σκόραρε 13 φορές σε 26 ματς και φυσικά ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ.
Ο παίκτης αποκάλυψη Ρούμπεν Ράγιος (Αστέρας Τρίπολης)
Όσο μπόι του λείπει τόση μπάλα ξέρει ο βραχύσωμος Ισπανός μέσος του Αστέρα. Πραγματικά δαιμόνιος με την μπάλα στα πόδια και με εξαιρετική αίσθηση του χώρου, ο Ράγιος έκανε απλά ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του αλλά και τους θεατές των αγώνων των Αρκάδων αφού φροντίζει να συνδυάζει την ποιότητα με το θέαμα. Είναι λογικό ότι το όνομά του ακούγεται για τους μεγάλους του πρωταθλήματος αν και εδώ που τα λέμε ο Αστέρας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος πλην ίσως του κόσμου. Όποιος θελήσει να αγοράσει τον Ράγιος πάντως, θα πρέπει να βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ο ρούκι της σεζόν: Νίκος Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα)
Πριν από το προηγούμενο καλοκαίρι δεν είχε πατήσει χορτάρι σε επίπεδο
Superleague. Ο Γιάννης Χριστόπουλος όμως του χάρισε τη μεγάλη ευκαιρία και ο Νίκος Κοροβέσης την άρπαξε από τα μαλλιά. Έπαιξε και στα 30 παιχνίδια του Αγιαξ της Ηπείρου, σημείωσε 6 γκολ και έκανε το πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Χριστοβασίλη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ηδη ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ορέγονται το νεαρό μέσο.
Η μεταγραφή της χρονιάς: Ανδρέας Τάτος (Αρης)
Μετά από έναν πρώτο γύρο στον οποίο δεν πήρε την παραμικρή ευκαιρία στον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Τάτος βρήκε την δική του γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πρόκειται για το μεγάλο πρωταγωνιστή της σωτηρίας του Άρη στην οποία ο μέσος από τη Χιμάρα έβαλε τη σφραγίδα του με 11 συμμετοχές και 5 γκολ (1 τέρμα ανά 2.8 τελικές προσπάθειες!). Ειδικά το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο και τα τρία που σημείωσε εναντίον του Αστέρα ήταν τέρματα
-μισή κατηγορία για τους “κίτρινους”.

Η μεγάλη επιστροφή: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πανθρακικός)
Όταν το καλοκαίρι ο Πανθρακικός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι ο πάλαι ποτέ σταρ του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα κολλούσε απλά μερικά από τα τελευταία ποδοσφαιρικά του ένσημα. Όμως ο Παπ τους διέψευσε όλους πανηγυρικά. Οχι μόνο αποτέλεσε τον πιο δυνατό κρίκο στο παιχνίδι των ακριτών αλλά αναδείχθηκε και τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 11 γκολ αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πήγε στην Κομοτηνή για να παίξει ποδόσφαιρο επιπέδου και όχι για να προσθέσει μερικά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Ο προπονητής της σεζόν: Γιάννης Χριστόπουλος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Με υλικά που εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν β΄διαλογής, με περιορισμό στις μεταγραφές λόγω της έλλειψης αδειοδότησης και με προβληματικές υποδομές, ο πρωτοεμφανιζόμενος στο υψηλό επίπεδο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά. Οδήγησε τον ΠΑΣ για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και παρέταξε μία ομάδα που έπαιζε ανοιχτά για τη νίκη σε όλα της τα παιχνίδια. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για έναν από πιο καταρτισμένους Έλληνες τεχνικούς.
Ο καλύτερος παράγοντας: Ιβάν Σαββίδης (ΠΑΟΚ)
Μέσα σε λίγους μήνες από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πέρασε στα χέρια του ομογενή επιχειρηματία συντελέστηκε μία μικρή κοσμογονία. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη θυμίζει πια μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα αφού με το καλημέρα ο νέος μεγαλομέτοχος θέλησε να αφήσει τη σφραγίδα του σε όλους τους τομείς (μεταγραφές, γήπεδο, επικοινωνία). Στον Δικέφαλο του Βορρά θα πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που σ΄αυτές τις εποχές το χρήμα ρέει άφθονο στην ομάδα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα