Τα Αν του Ανδρέα

Μετά το ‘Αργος και χθες την Αθήνα σειρά έχει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η Λιβαδειά Στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο της Βοιωτικής πόλης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Θέσεις για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση» ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, Στο πάνελ μαζί του ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος και ο δικηγόρος Πάνος Αλεξανδρής.

Το

στοίχημα είναι το πόσο κόσμο της περιοχής θα συγκεντρώσει μια και στην Αργολίδα οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπερνούσαν του 80, ενώ έξω από το εργατικό κέντρο όπου έκανε την παρουσίαση συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άργους . Ωστόσο ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι αν, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, λήξει και η παράταση της έκδοσης ληξιαρχική πράξης γέννησης της νέας πολιτικής του κίνησης.

Και, φυσικά, αν μέλλει να γίνει η Λιβαδειά η γενέθλια πόλη υλοποίησης σε σχήμα των φιλοδοξιών του να εκφράσει τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας και να αναγεννήσει την Κεντροαριστερά; Προφανώς, αν συγκεντρωθούν εκεί μόνο 40 παλικάρια, θα αναζητήσει πιθανόν άλλη επαρχιακή πόλη για την ανακοίνωση του εγχειρήματός του.

Εν τούτοις ο πολιτικός χρόνος πυκνώνει και οι συνεχείς παρουσιάσεις της «μπροσούρας με εξώφυλλο» -όπως ονομάζει ο ίδιος το βιβλίο του – δημιουργεί προσδοκίες στο κοινό που προσέρχεται, τουλάχιστον, να τον ακούσει.

Παρότι ο ίδιος δεν δείχνει να βιάζεται να λάβει αποφάσεις πριν την εκταμίευση της δόσης, η κινητικότητά του δημιουργεί πλέον την υποχρέωση να μη αφήνει σε εκκρεμότητα τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις. Εκτός πια αν το ευρωπαικό , ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό και σοσιαλδημοκρατικό κόμμα , την ανάγκη του οποίου επαγγέλλεται, ήδη υπάρχει. Και λέγεται μαραζωμένο ΠΑΣΟΚ αλλά χωρίς τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα