Αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα εκτιμά ο Σβόμποντα

Παράλληλα ο Σβόμποντα, ο οποίος πραγματοποιεί μέχρι αύριο επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη συζητούμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους,  επισημαίνοντας πως θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές επιλογές και να μην υπάρξει ακόμη προσφυγή στην κατεύθυνση δημόσιας διαγραφής χρέους.

Επίσης ως προς την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις ανέφερε πως υπήρξαν σημαντικές, αλλά σίγουρα όχι στο μέτρο των ψευδαισθήσεων που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Επιπλέον στις δηλώσεις του

στο ΑΜΠΕ, ο  Σβόμποντα, τόνισε ότι δεν είναι εφικτό να αλλάξει κανείς ριζικά την Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες ή χρόνια, αναγνώρισε ότι ήδη υπάρχει αλλαγή στη στάση των υπευθύνων και έδωσε έμφαση στη διαμόρφωση της αγοράς εργασίας.

Όπως είπε δεν πρέπει να απαιτούνται πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις, διότι πολύ σκληρά βήματα δεν είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά αντίθετα δημιουργούν μόνο νέα κοινωνική αντίσταση.

Αναφορά έκανε και στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, έπειτα και από τη δημοσίευση μιας λίστας ενδεχομένων φοροφυγάδων με καταθέσεις στην Ελβετία,  χαρακτηρίζοντάς τη παράδοξη.

Τόνισε δε, πως θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική δράση στο θέμα είσπραξης φόρων και να διωχθεί με συνέπεια και σαφήνεια η φοροδιαφυγή.

Ακόμη έκανε λόγο και για τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από την πλευρά των ακροδεξιών και για αυτό θα πρέπει να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα στο θέμα αντιμετώπισης της μετανάστευσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους Έλληνες, «ψυχολογική και οικονομική».

«Η Ακροδεξιά τρέφεται από την εχθρότητα απέναντι στους ξένους και τους πρόσφυγες και εδώ θα πρέπει να παρθεί ο άνεμος από τα πανιά των ακροδεξιών»,  δήλωσε  ο Χάνες Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα