«Παρών» στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η εν λόγω συνεδρίαση έγινε στη σκιά της δήλωσης Σαμαρά, με την οποία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το τέλος της διαπραγμάτευσης και το «κλείδωμα» όλων των μέτρων ως έχουν.

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη είχε εκφράσει ήδη από χθες τις ενστάσεις του στις

αξιώσεις της τρόικας να μην «περνά» από τη Βουλή κάθε ιδιωτικοποίηση, ενώ η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, είχε ζητήσει να εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο οι ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας που σηματοδοτούν δημόσια αγαθά, όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ.

Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ (που διεξήχθη χωρίς τον Φώτη Κουβέλη) αποτελεί προανάκρουσμα της αποστασιοποίησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αφού έχει ριφθεί ο κύβος και για τη μη στήριξη των μέτρων, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αύριο, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, θα οριστικοποιηθεί η απόφαση να δηλώσουν οι βουλευτές του κόμματος «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα