ΣΥΣΤΗΜΑ 4-2-1 ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Mε σύστημα 4 – 2 -1 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «μοίρασαν» τις επτά θέσεις των διορισμένων γενικών γραμματέων, ρόλος των οποίων είναι ο έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων που λαμβάνουν οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιλογές αφορούν στελέχη των κομμάτων ή και πρώην βουλευτές που… ατύχησαν και δεν εξελέγησαν στη

Βουλή.

Συγκεκριμένα, γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής ανέλαβε ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, γνωστό γαλάζιο στέλεχος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας – Ιονίου ο Μανώλης Αγγελάκας γραμματέας Οργανωτικού στο παρελθόν της Ν.Δ. και υποψ. Βουλευτής στην Α’ Αθήνας στις τελευταίες εκλογές. Η πρ. Βουλευτής Λέσβου κ. Χριστιάνα Καλογήρου ανάλαβε γραμματέας στην περιφέρεια Αιγαίου ενώ ο Γιώργος Δεικτάκης που είχε εκλεγεί βουλευτής Ηρακλείου το Μάιο, αλλά έχασε τη θέση του, μετά την επιστροφή των στελεχών της Δημ. Συμμαχίας στη Ν.Δ., ανέλαβε την Κρήτη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τα δύο στελέχη είναι ο Αθ. Καρούντζος ο οποίος αναλαμβάνει γραμματέας Μακεδονίας – Θράκης (μέχρι τώρα κατείχε την αντίστοιχη θέση στην Κρήτη) και η κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παναγιωτακόπουλου που αναλαμβάνει τη Θεσσαλία και τη Στ. Ελλάδα.

Έναν πρώην βουλευτή, και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ, έδωσε και η πλευρά του κ. Κουβέλη. Πρόκειται για τον Ηλ. Θεοδωρίδη που ανέλαβε Γραμματέας Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα