ΠΑΣΥΔΥ και ΣΑΚ ζητούν να πληρώσουν όλοι για ξεπέρασμα της κρίσης

15:52 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντεχνία Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) επιθυμεί να βοηθήσει στο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, “στο μέτρο του δυνατού”, αλλά θα πρέπει και όλοι οι άλλοι να πληρώσουν, ο καθένας αναλόγως των δυνατοτήτων και των εισοδημάτων του, για να βγούμε από την ύφεση, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της οργάνωσης Γλαύκος Χατζηπέτρου.

“Υπάρχουν τρόποι, εφ’ όσον θέλουμε, υπεύθυνα, και με πατριωτισμό, να ξεπεράσουμε την κρίση και δεν μπορεί να σηκώνουν οι μισθωτοί το κόστος της κρίσης”, κάτι που “είναι αδύνατο και δεν διορθώνεται

η κατάσταση με θυσίες από τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα”, είπε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), στη Λευκωσία, όπου ενημέρωσε τον Σύνδεσμο για τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και για το πώς επηρεάζουν τα μέλη της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του, επίσης μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιώργος Φλουρέντζου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Συμεού, είπε ότι “μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα προβλήματα” και “ως Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο αστυνομικός, ή να τον κάνουν επαίτη, ή να τα παίρνει στους δρόμους, όπως σε άλλες χώρες, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και άλλες”.

Ο κ. Συμεού είπε ότι πέραν του ποσοστού επί του μισθού που πρόσφεραν όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, ως Αστυνομία προσφέρουν καθημερινώς καθότι “τα ειδικά καθήκοντα δεν τα πληρωνόμαστε, για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που αστυνομεύουμε πληρωνόμαστε το 50% και για τα υπόλοιπα παίρνουμε ανάλογο χρόνο ανάπαυσης, ο οποίος δεν εξαργυρώνεται ούτε στην υπεραγορά ούτε στο σταθμό βενζίνης”.

Ερωτηθείς ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ εάν θα έχει ανάλογες συναντήσεις με άλλες κλαδικές οργανώσεις και κατά πόσον προγραμματίζουν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις από τώρα ή θα περιμένουν να ακούσουν το τι ακριβώς θα τους ζητηθεί και αναλόγως να πράξουν, δήλωσε ότι “θα γίνει μία κατ’ αρχήν ενημέρωση των σωμάτων της ΠΑΣΥΔΥ, αλλά και των Κλαδικών Συμβουλίων”.
Πρέπει, είπε, “να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, γίνονται συνεννοήσεις και με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και με τις οργανώσεις του κρατικού τομέα, όμως με υπομονή θα περιμένουμε να ακούσουμε τις σκέψεις και απόψεις της Κυβέρνησης, που είναι ο εργοδότης μας”.

Ο κ. Χατζηπέτρου πρόσθεσε ότι κατανοούν «ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, λέμε ‘Ναι, να κάνουμε πρόσθετες θυσίες’, αλλά θυσίες να κάνουν και όλοι οι άλλοι” και “ο καθένας, αναλόγως των δυνάμεών του, να βοηθήσει στο να ξεπεράσουμε την κρίση”.

Αναφερόμενος στην ένταξη προ ενός έτους των μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στην ΠΑΣΥΔΥ, είπε ότι “η ένταξή τους στην ΠΑΣΥΔΥ έγινε σε μίαν ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, κατά την οποία είμαστε σε οικονομική ύφεση και, δυστυχώς, όλα τα λάθη όλων των άλλων τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι”.
Σύμφωνα με το ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, καθημερινώς “ασκείται στον κόσμο της εργασίας μία πίεση για να δεχθεί μειώσεις μισθών και ωφελημάτων και αυτό αποτελεί μίαν λυπηρ

Keywords
Τυχαία Θέματα