Παραιτήθηκαν οι Αθανασόπουλος και Μέργος

19:42 9/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Μέργος για λόγους ευθιξίας σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο προηγούμενο πρώην ΔΣ της ΔΕΗ για την κατασκευή ηλεκτροδοτικής μονάδας στο Αλιβέρι.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας

έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους και την θέση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου.

Σε επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει ότι «Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ». Αντίστοιχα και ο Γεώργιος Μέργος αναφέρει ότι «δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος. Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της γενικής γραμματείας της οποίας προΐσταμαι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνουν πως μόλις έγινε γνωστό ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε αμέσως δεκτές τις παραιτήσεις των κ.κ. Αθανασόπουλου και Μέργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα