Συνελήφθη ένας, αναζητούνται οι υπόλοιποι

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άνδρας με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ και καραμπίνες που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αργά χθες βράδυ αφέθηκαν οι ελεύθεροι οι τέσσερις που είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου για συμμετοχή στην εισβολή και τον εμπρησμό στο εργοτάξιο. Η αστυνομία αναζητά τουλάχιστον

τέσσερα άτομα, αποτυπώματα και αίμα των οποίων εντοπίστηκαν σε βόμβες μολότοφ και σε μία κουκούλα. Επίσης, αναμένεται ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από ευρήματα στην περιοχή.Πρωτύτερα η αστυνομία είχε προσαγάγει 31 άτομα σε σχέση με την επίθεση, ωστόσο οι πρώτοι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους.

Να θυμίσουμε πως οι δράστες, περίπου 40 τον αριθμό, ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ, και πυροβόλησαν τα τζάμια του φυλακίου του εργοταξίου. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας που βρισκόταν στο χώρο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο χθες «για τρομοκρατική επίθεση», ζητώντας άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κράτους, ώστε να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» και σημειώνοντας πως το συμβάν δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κατήγγειλε την επίθεση ως «προβοκατόρικη ενέργεια», υπογραμμίζοντας πως η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αντίθετα θα παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα