Με τον Κρόνο και τον Ερμή ανάδρομους

Κριός

Η εβδομάδα ξεκινά με ανάδρομο (Κρόνο) και τελειώνει με ανάδρομο( Ερμή) – κι εσένα που σου αρέσουν τα ίσια πράγματα τα νεύρα σου γίνονται κρόσι βαλανσιέ, Κριέ μου! Για τον ανάδρομο Ερμή, έχω να σου πω να μην ακούς ψυχανεμίσματα, εντυπώσεις και – κυρίως – διαδόσεις, ψίθυρους και φήμες, παρά μόνον αδιάσειστα και ηλίου φαεινότερα γεγονότα. Επίσης, προσέχεις διπλά και τρίδιπλα σε τι συμφωνείς και τι υπογράφεις. Ο ανάδρομος Κρόνος, τώρα, σηματοδοτεί την αρχή μίας περιόδου κρίσεως και ζυγίσματος του κατά πόσον έχεις πράξει καλώς σε θέματα βαθιάς ουσίας μεταξύ εσού και του

άλλου: βλέπε σεξ, βλέπε κοινά οικονομικά, ή βλέπε κοινά χρέη προς τρίτους.

Ταύρος

Οι φιλικές, αλλά και οι ερωτικές σου σχέσεις βρίσκονται στο φως του προβολέα αυτή την εβδομάδα, Ταύρε. Ο ανάδρομος Κρόνος στις 18/2 είναι εδώ για να βάλει τη σχέση σου με τον σημαντικό Άλλο της ζωής σου στο μικροσκόπιο – σου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να εξετάσεις εξονυχιστικά αποφάσεις και πεπραγμένα των τελευταίων μηνών και, αν δεν τα βρεις του γούστου σου, να το πάρεις πάλι από την αρχή ή να βάλεις το μεγάλο φινάλε. Λέξεις κλειδιά του Κρόνου: υπομονή, επιμονή, αντοχή, πειθαρχία, όρια, δομή. Όλα κουμπώνουν γάντι σε μία σωστή μακρόπνοη σχέση, δε βρίσκεις; Επίσης, η εβδομάδα κλείνει με ανάδρομο Ερμή, και φρόντισε να μη σκοτωθείς με φίλους και κολλητούς – χρειάζεσαι όλα τα backups σου αυτή την περίοδο!

Δίδυμοι

Θέματα βαρετής καθημερινότητας, θέματα συναδέλφων, θέματα εργασίας και βιοπορισμού, οι μικρές αυτές σπαστικές λεπτομέρειες ρουτίνας που τόσο σε εκνευρίζουν, έρχονται στην επιφάνεια. Γιατί; Μα για να συνειδητοποιήσεις πως, αν αυτές απορυθμιστούν, η ζωή σου δεν έχει ειρμό και καμία συνέπεια, και για να τους δώσεις επιτέλους την πρέπουσα σημασία. Επίσης, τα όποια σημάδια του σώματός σου ότι το παράκανες κι ότι το έφτασες στα όριά του γίνονται πλέον τόσο εκκωφαντικά που και να θες, δεν μπορείς να τα αγνοήσεις πλέον. Σίγουρα, επίσης, με τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο στον τομέα της καριέρας σου, τα θέματα που άπτονται αυτής είναι πεδίο «βλέπε-άκου-σώπαινε». Μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον.

Καρκίνος

Με το «καλημέρα» σας, η εβδομάδα σε υποδέχεται με την ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον τομέα που αφορά στα ερωτικά σου. Σε περίπτωση που τους τελευταίους μήνες κινείσαι και πράττεις λάθος, σε περίπτωση που προσεγγίζεις τα πράγματα με τρόπο μη ενδεδειγμένο, τώρα είναι η ώρα αυτό να φανεί (και φυσικά, να το διορθώσεις!) Ο επίσης ανάδρομος Ερμής στο τέλος της εβδομάδας σου λέει πως, ένας άνθρωπος τόσο βαθιά συναισθηματικός όσο εσύ, ούτε μακριά πάει, ούτε την ψυχή του γεμίζει, προσπαθώντας να προσεγγίσει υλικά και σεξουαλικά (μόνο) την κάθε του σχέση. Κοινώς, είναι δυνατόν να περιμένεις αγάπη, στοργή, μοίρασμα και τρυφερότητα αν ψάχνεσαι στα Online Σεξο-γνωριμιάδικα; Ρητορική η ερώτηση.

Λέων

Καιρός του σπείρειν, και καιρός του θερίζειν, Λέοντα. Καιρός επίσης και του αντιλαμβάνεσθαι, ότι η οικογένεια, το σπίτι μας και ό,τι/όσοι αυτό περιλαμβάνει δεν είναι μόνο για να ανεβάζουμε αξιοζήλευτες φωτό στο Facebook και να περνάμε και κανένα cozy Χριστούγεννο. Είναι, τρόπον τινά, προίκα μας, που την κουβαλάμε μαζί μας και όποιος έρχεται στο δρόμο μας πρέπει, είτε να μας αγαπήσει και να μας αποδεχθεί πλήρως μετ’ αυτής, ή να συνεχίσει το δικό του δρόμο. Αυτές είναι σκέψεις που θα σε απασχολήσουν πολύ αυτό το διάστημα, που και το σεξ είναι μία επικοινωνία που δεν βγαίνει εύκολα, ούτε αβίαστα – ανάδρομος Ερμής γαρ στον 8ο οίκο σου… Ερώτηση – κλειδί: μήπως προκειμένου να σε λατρέψει ο άλλος όσο βασιλικά επιθυμείς, δίνεις εσύ πρώτος γη και ύδωρ, και μάλιστα δίχως να το καταλάβεις;

Παρθένος

«Τι δεν καταλαβαίνεις;» Είναι η ερώτηση των ημερών Παρθένε, και δεν είναι καθόλου ειρωνική. Κι αν νομίζεις πως στην απευθύνει ο κυβερνήτης σου ο Ερμής, που γυρίζει ανάδρομος στον 7ο οίκο σου των σχέσεων και του σημαντικού Άλλου της ζωής σου, έχω να σου πω ότι τα ίδια ακριβώς έρχεται να σε ρωτήσει κι ο Κρόνος, επίσης ανάδρομος, από τον τομέα της επικοινωνίας σου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το βέβαιο είναι πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Αυτά που θέλεις, δεν φαίνεται να μπορείς να τα έχεις από εκεί από όπου τα ζητάς. Μοιάζει να μην μπορείς να επικοινωνήσεις τις επιθυμίες σου στους άλλους με τίποτα, και οι τρόποι «νουθεσίας» τους απλά δεν λειτουργούν. Από δω που το βλέπω εγώ, ή θα το πάρεις εντελώς, μα εντελώς αλλιώς, ή θα το πάρεις απόφαση. Η πρώτη επιλογή μου φαίνεται υγιέστερη, εσένα;

Ζυγός

Αυτή είναι μία περίοδος που δεν θα πολυήθελα να είμαι Ζυγός, εάν τους προηγούμενους μήνες είχες αφήσει τα οικονομικά σου να τα πάρει ο άνεμος, ενώ εσύ παρίστανες τη Σκάρλετ ο’ Χάρα/τον Ρετ Μπάτλερ… Κοινώς, ο Κρόνος είναι στον τομέα των οικονομικών σου, είτε για να ανταμείψει την αυτοσυγκράτηση και τη σύνεση, είτε για να σε τσακίσει για τη σπατάλη και την υπερβολή. Το τι από τα δύο έπραξες το ξέρεις εσύ και μόνο εσύ. Εγώ να σου πω ότι, αν είχες επιδοθεί σε φεστιβάλ υπερβολής το προηγούμενο διάστημα, μην προσπαθήσεις να πεις τον πόνο σου και να σε καταλάβουν οι φίλοι, τουλάχιστον όχι με ανάδρομο Ερμή. Για να σε δανείσουν να μην το συζητήσουμε καν – ποια εναλλακτική σου μένει; Για να δω πώς το λένε…α, ναι! Δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, και σκωτσέζικη οικονομία. Αυτό.

Σκορπιός

Με τον άρχοντα του κάρμα, τον Κρόνο, να γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου, στο οποίο μπήκε μερικούς μόλις μήνες πριν, σίγουρα δεν περνάς και τις ευκολότερες μέρες της ζωής σου, Σκορπιέ. Ό,τι σε κάνει τον άνθρωπο που είσαι περνά από ψιλή κρισάρα. Το στοίχημα των ημερών; Με τόσους πλανήτες, αλλά κυρίως τον ανάδρομο Ερμή στους Ιχθείς και την εκεί σύνοδό του Ήλιου εντός της εβδομάδας με τον απατηλό Ποσειδώνα, να μη ζητήσεις καταφύγιο σε παράνομες, κρυφές ή απαγορευμένες καταστάσεις από τα προβλήματά σου. Η θέση σου προς το παρόν είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης – επιμένω, γιατί οι «Σειρήνες» θα είναι τόσο θελκτικές που θα λυγίσεις ακόμα κι εσύ.

Τοξότης

Με τον Κρόνο ανάδρομο στον τομέα του υποσυνειδήτου σου και των φοβιών σου, αφ’ ενός η μελαγχολία και οι μαύρες σκέψεις είναι δεδομένα, αφ’ ετέρου ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσεις. Πώς; Μη σοκαριστείς τώρα με αυτό που θα σου πω, αλλά η οικογένεια δεν είναι μόνο για δανεικά και για να σκοτωνόμαστε γύρω από γιορτινά τραπέζια, κάνει κι άλλες δουλειές. Και στα (πολύ) δύσκολα, τελικά είναι αυτοί οι ανυπόφοροι τύποι που σου σπάνε τα νεύρα όλο το χρόνο, οι οποίοι σε ξέρουν τρομακτικά καλά – καλύτερα κι από ό,τι ξέρεις εσύ τον εαυτό σου, μερικές φορές. Απλά φρόντισε να είσαι σαφής, και να μιλήσεις. Όχι, το ότι μπαίνεις στο σπίτι με μούτρα δεν φωτογραφίζει τις μεταφυσικές σου ανησυχίες, απλά τους σπάει τα νεύρα.

Αιγόκερως

Η απώλεια και ο πόνος είναι κάτι που ένα παιδί του Κρόνου γνωρίζει καλά από πολύ μικρό. Όπως και το ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα – ούτε καν οι δυνατότερες φιλίες. Με τον Κρόνο ανάδρομο στο Σκορπιό, είναι πολύ πιθανόν μία πολύ σημαντική φιλία να δοκιμαστεί στα όριά της, να μπει στο μικροσκόπιο ή ίσως να χαθεί για πάντα. Δύσκολα θα μπορέσεις να μοιραστείς όλα αυτά που σκέπτεσαι και κυρίως που νιώθεις με τους γύρω σου, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις για να μη σου δηλητηριάσει η απώλεια αυτή και άλλες, υγιείς σχέσεις. Ίσως επίσης, αναγνωρίσεις πόσο είχες παραμελήσει/παραγνωρίσει άλλες σχέσεις, πρόσωπα και καταστάσεις, που δεν έπρεπε. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως.

Υδροχόος

Είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά σου; Από τη θέση σου στο κοινωνικό σύνολο; Από τον Υδροχόο που φρόντισες να είσαι; Δε ρωτάω εγώ, ο ανάδρομος Κρόνος στον 10ο ηλιακό σου οίκο τα ρωτάει αυτά. Ξέρω, υποστηρίζεις πάντα τον τίτλο του ελεύθερου outsider που δεν δίνει σημασία σε τίτλους και κοινωνικές φιοριτούρες – αλλά σίγουρα δεν μπορείς να ισχυριστείς κι ότι δε σε νοιάζει διόλου για την αναγνώριση των κόπων σου, ή για ένα ειλικρινές «συγχαρητήρια» όποτε το αξίζεις, έτσι; Αυτή λοιπόν είναι μία καλή περίοδος για να σκεφτείς κάποια πράγματα για το πώς θα πας μπροστά τη δουλειά ή την επιχείρησή σου. Σχεδίασέ το, αρχικά χωρίς να έχεις ως μέγιστο γνώμονα τα χρήματα – ο ανάδρομος Ερμής στα οικονομικά σου, άλλωστε, δεν είναι και αξιόλογη βοήθεια!

Ιχθείς

Η ασάφεια και η μελαγχολία των ημερών, προσπαθούν να σε αποπροσανατολίσουν, και να σε κάνουν να χάσεις το στόχο, Ψάρι. Δεν είναι περίοδος απομόνωσης και μελαγχολικών σκέψεων, όμως, όσο κι αν έτσι φαίνεται. Είναι η στιγμή να δεις τη μεγάλη εικόνα, το δάσος κι όχι το δέντρο. Είναι η στιγμή μέσα από ασυνεννοησίες, κακές συζητήσεις και ακόμα χειρότερα πισωγυρίσματα να δεις πού φταις εσύ στις σχέσεις σου (ή σε αυτήν τη μία για την οποία κλαίμε τώρα, εντάξει;) και να το αλλάξεις μία και δια παντός. Ο ανάδρομος Κρόνος στον τομέα του ωροσκοπίου σου που μιλά για το Νόημα της ίδιας της ζωής σου, σου λέει πως είναι καιρός να μεταλλαχθείς στον αληθινό σου εαυτό. Άλλωστε, κι ο σολωμός που κολυμπά ενάντια στο ρεύμα, Ιχθύς είναι. Και φαίνεται. Εντάξει;

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

Keywords
φως, θες, online, καιρος, facebook, γνώμονα, φταις, αθηνα, ελλαδα, μετάφραση, βιβλια, σταση εργασιας, www.facebook.com, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ζωη, μιλα, πλανητες, επιθυμιες, παρελαση, το στοιχημα, μετάφραση, γη και υδωρ, δουλεια, ζυγος, οικονομια, περιοδος, φημες, φιλια, φωτο, φως, ωρα, αγαπη, αβιαστα, ανθρωπος, απλα, απωλεια, βγαινει, γεγονοτα, γινονται, γνώμονα, γονεις, δασος, δεντρο, διαστημα, δομη, ευκαιρια, ευκολα, ελισαβετ, εβδομαδα, εξετασεις, επικοινωνια, επρεπε, ερμης, ερχεται, ερχονται, εφτασες, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδια, υπομονη, θες, εικονα, οικο, καρμα, κρονος, λαθος, λεπτομερειες, μακρια, μηνες, μικρο, μπορεις, νευρα, νοημα, παντα, οικογενεια, ορια, παιδι, πεδιο, πειθαρχια, προβληματα, ψυχη, ρευμα, ρητορικη, σαφης, σιγουρα, συζητησουμε, σημαδια, σκεψεις, σολωμος, σπιτι, υγιεις, υδωρ, φεστιβαλ, φυσικα, φταις, χειροτερα, ακου, δουλειες, δωσεις, φιλοι, γλωσσες, λεξεις, μοιαζει, μπροστα, νιωθεις, ψαρι, online, θεματα, υλικα
Τυχαία Θέματα