Συνεχίζονται οι επαφές της Τρόικας στη Λευκωσία

09:27 8/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να έχουν σήμερα, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος χθες βρισκόταν στη Φραγκφούρτη για τη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο μεταξύ, χθες, νωρίς

το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας και αντιπροσωπειών από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΚΤ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Νωρίτερα χθες, οι επικεφαλής της Τρόικας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τους επανέλαβε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συζητά θέμα κουρέματος καταθέσεων.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «έγινε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση», και πως «από τη δική μας πλευρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ποια είναι εκείνα τα θέματα τα οποία είναι εκτός συζήτησης», ανέφερες στις δηλώσεις του ο κ. Σαρρής, απορρίπτοντας, παράλληλα, κάθε συζήτηση για τροποποίηση του φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου.

Από το nomisma.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα