ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Κρίση χρέους και Συρία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας Άγκελα Μέρκελ, στο ραντεβού που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 23 Αυγούστου.

Οι δύο συναντήσεις, που είχαν «προγραμματιστεί εδώ κι εβδομάδες», θα επικεντρωθούν «στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πηγή που διατηρεί την ανωνυμία του.

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στα τέλη του

Ιουνίου, υιοθετήθηκε ένα «σύμφωνο για την ανάπτυξη», ύψους 120 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας των είκοσι επτά καθώς και επί της αρχής ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει υπό όρους την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η συνάντηση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψής της στο Παρίσι στα τέλη του Ιουνίου, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, θα συμπεριλάβει μια συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει ένα δείπνο.

Να σημειωθεί ότι, δυο μέρες μετά, τους δύο Ευρωπαίους αρχηγούς θα συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι, το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του Ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας και κατά συνέπεια, περαιτέρω «κουρέματος» του χρέους, θεωρείται πολύ πιθανό να απασχολήσουν την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα