ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 2,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΡΟΙ

Έκκληση στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους αντικαθεστωτικούς να προστατεύσουν τους Σύρους πολίτες απηύθυνε αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ, Βάλερι ‘Ειμος, εκτιμώντας ότι περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια.

Υπολόγισε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο τους πρόσφυγες και πρόσθεσε ότι άλλοι τόσοι έχουν άμεση ανάγκη για βοήθεια λόγω των αυξανόμενων επιπτώσεων της κρίσης στην οικονομία και τις συνθήκες διαβίωσης. Πρόσθεσε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο αριθμός των Σύρων που χρειάζονταν βοήθεια ήταν σημαντικά χαμηλότερος,

στο ένα εκατομμύριο.

«Θα ήθελα η κυβέρνηση να επιτρέψει την πρόσβαση και σε άλλες διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, για τις οποίες γνωρίζουμε ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια», σημείωσε η Είμος -η οποία ταξίδεψε στη Συρία- και παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να πείσει γι’ αυτό τις συριακές αρχές. «Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η βοήθεια θα καταλήξει στα χέρια ενόπλων ή τρομοκρατών», διευκρίνισε.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία -που μπλοκάρει συστηματικά κάθε σχέδιο παρέμβασης της διεθνούς κοινότητας- υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η παρουσία του ΟΗΕ στη Συρία, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση των διεθνών παρατηρητών (η θητεία τους λήγει στις 19 Αυγούστου) θα μπορούσε να έχει «σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα