ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Την πρόθεσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προγραμματική σύγκλιση και ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εκφράζουν, με κοινή διακήρυξή τους, έξι μεταρρυθμιστικές κινήσεις.

Πρόκειται για τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο», τους «Νέους Μεταρρυθμιστές», το «Μπροστά Σήμερα», την «Π80», την «Πολιτεία 2012» και την «Πρωτοβουλία Β», που συμφωνούν με την κυβερνητική θέση, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει «έμπρακτα» την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, πριν ζητήσει νέες διευκολύνσεις από τις Βρυξέλλες,

υπογραμμίζοντας όμως ότι «οφείλει να εξαγγείλει άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του μεγάλου διαρθρωτικού προβλήματος στο κράτος και στο αναπτυξιακό μας μοντέλο. Να απευθυνθεί στις δημιουργικές δυνάμεις για μια εθνική συνεννόηση σε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2020». Όπως διευκρινίζουν, «χωρίς πειστική εθνική πρόταση και χωρίς την εφαρμογή της, δεν θα αποκαταστήσουμε τη θέση μας ως ισότιμου εταίρου στην ΕΕ, χάνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης των νέων ευρωπαϊκών συμφωνιών αλλά και των νέων χρηματοδοτήσεων για την ανάπτυξη».

Σημειώνουν ότι «εκκρεμεί η διαμόρφωση της νέας πολιτικής πρότασης- απάντησης των δυνάμεων του χώρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με όρους σύγχρονους και συμμετοχικούς» και ζητούν να προχωρήσει άμεσα «χωρίς περιχαρακώσεις και προκαταλήψεις» ο σχετικός διάλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα