ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ

Έτοιμος να… σπάσει τη σιωπή του εμφανίζεται ο υπ΄αριθμόν 2 κατηγορούμενος στην υπόθεση  Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για τον πρώτο ξάδερφο του πρώην Υπουργού, Νίκο Ζήγρα , ο οποίος παραμένει επίσης κρατούμενος στον Κορυδαλλό από τον περασμένο Απρίλιο και παράλληλα διεκδικεί και την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Νίκος Ζήγρας ύστερα από δικό του αίτημα θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την

υπόθεση. Η κίνησή του αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν ο μοναδικός από όσους  μετά τη σύλληψή τους παρέμεινε «σφίγγα»  και  κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής που του παρέχει ο νόμος επέλεξε να μην πει κουβέντα για την υπόθεση.

Για το λόγο αυτό εκτιμάται πως αυτή τη φορά ίσως είναι αποφασισμένος να μιλήσει και να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ανάκρισης, αν και -κατά πάγια τακτική – οι δικαστικές αρχές μέχρι την ώρα εκείνη κρατούν μικρό καλάθι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν ο Νίκος Ζήγρας  αποφασίσει να μιλήσει θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και να δώσει πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του ανακριτή υπό το βάρος των δεδομένων που έχουν προκύψει από την επεξεργασία των στοιχείων του αρχείου που διατηρούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την κατηγορία, ο Νίκος Ζήγρας- διαχειρίστηκε  από το 1997 για λογαριασμό του πρώην υπουργού τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών, των οποίων  φέρεται ότι ήταν πραγματικός δικαιούχος.

Τέλος ,αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε και ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαχπατζίδης. Ο  προφυλακισμένος επιχειρηματίας ο οποίος αγόρασε από την εταιρία TORCASO ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας αντί 6,3 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εν συνεχεία πούλησε στην Μονή Βατοπεδίου, απολογούμενος είχε αρνηθεί την αποδιδόμενη κατηγορία σε βάρος του ξεκαθαρίζοντας ότι: «Εγώ ανέλαβα ένα επιχειρηματικό ρίσκο. Σε καμία περίπτωση δεν γνώριζα ότι πίσω από την TΟRCASO ενδεχομένως να βρίσκεται ο Ζήγρας ή ο Τσοχατζόπουλος γιατί αν το γνώριζα θα ήμουν ο τελευταίος που θα εμπιστευόταν ο κ. Τσοχατζόπουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα