ΑΠΟΤΕΦΡΩΝΟΜΑΣΤΕ…

Όλα τα κακά τα ‘χαμε ήρθε και ο ανυποχώρητος καύσωνας και αποτεφρωθήκαμε μπροστά από τηλεοράσεις χωρίς πρόγραμμα…

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Δε προλαβαίνει να στεγνώσει το μελάνι για τις υποψίες και αυτές γίνονται βεβαιότητες! Τελικά ανέγνωσε ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 (φωνή λαού, μάλλον!), ο Κωστόπουλος για το Βράδυ του, ενώ η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα κάνει απογευματινό τηλεπεριοδικό με την αρωγή του Νίκου Γεωργιάδη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού ΟΚ, που ανήκει στον Όμιλο του ΑΝΤ1.

*Αυτό

το απογευματινοί μαγκαζίνο εγώ πολύ το πιστεύω, όχι μονό γιατί έχω αδυναμία στους δυο συντελεστές και ξέρω τη δουλεία τους, αλλά και γιατί κάτι έχουμε ανάγκη να παρακολουθούμε που να μη μας βυθίζει στη απαλειπτική μας καθημερινότητα. Βάλσαμο έρχεται το χαμόγελο στις ψυχές μας…

* Όπως συνηθίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες δόθηκε και η λίστα αποκορυφώσω για τη διοργάνωση του Λονδίνου. Μην πατέ έχοντας μαζί σας εμφιαλωμένο νερό, φωτογραφική μηχανή με μεγάλο φακό και οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να κάνει φασαρία όπως βουβουζέλες, τύμπανα, κόρνες ή σφυρίχτρες. Απαγορεύονται οι μπάλες, τα φρίσμπι, οι μεγάλες ποσότητες φαγητού ή αλκοόλ. Απαγορεύονται τα μεγάλα καπέλα και οι ομπρέλες αλλά και αντικείμενα ή ρούχα που θα αναγράφουν οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο ή άλλο διαφημιστικό λογότυπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους μάρκετινγκ!

*Καλά τα πάνε από «απαγορεύεται» οι Άγγλοι!

* Η σταρ των καιρών μας, η υπερκόσμια κάποτε και σικ κ. Βίκη Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από ψυχίατρο, καθάριζε συνεχώς τα χέρια της με αντιμικροβιακή κρέμα, ενώ κάθισε στην καρέκλα της, αφού την κάλυψαν με καθαρό χαρτί! Αγωνιούσε συνεχώς –και λογικά- για το τι να κάνει ο πεντάχρονος γιος της. Ο επίκουρος καθηγητή Ψυχιατρικής, που την εξέτασε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι θυμωμένη για το γεγονός της συνεχιζόμενης κράτησής της, πως έχει ψυχαναγκασμούς με την καθαριότητα και πως ο χαρακτήρας της έχει πολλά στοιχεία ναρκισσιστικά τα οποία σε συνδυασμό με την σημερινή κατάστασή της λόγω της απομάκρυνσης από το γιο της, τη φυλάκιση της ίδιας και του συζύγου της μπορούν να πολλαπλασιάσουν τους κινδύνους από τις υπάρχουσες αυτοκαταστροφικές τάσεις του χαρακτήρα της και να την οδηγήσουν σε ακόμη πιο ακραίες συμπεριφορές κατά της ψυχικής υγείας και της ζωής της.

*Οι δικαστές πάντως απέρριψαν το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη με βάση την ψυχιατρική εξέταση, αφού εκτιμήθηκε ότι οι πιθανές διαταραχές του χαρακτήρα της δεν σχετίζονται με την ικανότητά της για καταλογισμό ή την αντίληψή της σε σχέση με την σε βάρος την κατηγορία και την υπεράσπιση του εαυτού της. Η εισαγγελία μάλιστα τόνισε πως μπορεί να παραχωρεί συνεντεύξεις, όπως έκανε πρόσφατα διατηρώντας «την ικανότητά της να επικοινωνεί και να ενεργεί για την υπεράσπισή της και όχι μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών».

*Πάντως ναρκισσιστικές διαταραχές έχουν όλοι σχεδόν οι διάσημοι που βλέπουν την εικόνα τους σε δημόσια προβολή και δεν αυτοκτονούν γιατί γουστάρουν τους εαυτούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα