Στους δρόμους την Τετάρτη οι ένστολοι

07:24 4/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Παρά το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα σε αστυνομικούς και πυροσβέστες να μετατρέψουν τα επικουρικά τους ταμεία και στο προσωπικό των Ε.Δ. τους λογαριασμούς πρόνοιας σε επαγγελματικά, η αναταραχή παραμένει.

Στην εκτόνωσή της δεν βοήθησαν ούτε οι συσκέψεις των αρχηγών στο Πεντάγωνο, ούτε βέβαια και οι πρωτοβουλίες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας σε λιμενικό και αστυνομία. Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι θα χάσει, δια παντός, την ψήφο των ενστόλων, ωστόσο δεν μπορεί να υπαναχωρήσει καθώς η συγχώνευση των ταμείων συνιστά συμφωνημένη μεταρρύθμιση. Και η παραχώρηση για μετατροπή τους σε επαγγελματικά

είναι υπερβολή, λένε κυβερνητικά στελέχη, καθώς η βιωσιμότητα των εν λόγω φορέων είναι περιορισμένη, ειδικά μετά την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που κατέληγαν στα ταμεία τους.

Πάντως, οι ένστολοι δεν... καταθέτουν τα όπλα και μετά την άσκηση πίεσης με κάθε τρόπο, κατεβαίνουν στους δρόμους. Και μάλιστα με τις στολές τους. Την Τετάρτη το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καλεί σε ένστολη διαμαρτυρία, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Την ίδια ημέρα, δηλαδή, που το επίμαχο πολυνομοσχέδιο θα ψηφίζεται στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα