ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στη γαλλική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο κ. Αντ. Σαμαράς προσκεκλημένος της international Herald Tribune. Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δεν θα δώσει το παρόν στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιείται αύριο στη Μάλτα μεταξύ των Ολαντ, Μόντι και Ραχόι.

Με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πετά σήμερα για το Παρίσι καθώς είναι είναι εκ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση για τα 125 χρόνια της International

Herald Tribune. Στο ίδιο τραπέζι, με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, εκτός του Αντ. Σαμαρά θα βρεθούν ο… πρόεδρος της Ferrari Luca Cordero di Montezemolo, ο διάσημος παγκοσμίως εικαστικός Philippe Starck, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Viviane Reding και ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Carl Bildt.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα απόψε το βράδυ, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν.

Ωστόσο, ιδιαιτέρως κρίσιμη φαίνεται ότι θα είναι η συνάντηση που θα έχουν, ένα 24ώρο αργότερα, στη Μάλτα οι ηγέτες Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Στο περιθώριο της Μεσογειακής Διάσκεψης, οι Ολάντ, Μόντι και Ραχόι αναμένεται  να συναντηθούν με αντικείμενο την τύχη της Ισπανίας – η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα να ζητήσει επισήμως διάσωση από την Ε.Ε. – αλλά και συνολικά  τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σχετικές πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν προγραμματίζεται να μεταβεί στη Μάλτα. Αντιθέτως, θα βρίσκεται στην Αθήνα αναμένοντας μία ενδεχόμενη κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα