ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Nα λάβει τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσει η επιθετικότητα της Συρίας ζήτησε η Τουρκία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με το BBC ετοιμάζει χερσαία εισβολή σε συριακό έδαφος. Στο πλευρό των Τούρκων ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της τουρκικής Βουλής

για χερσαία εισβολή στη Συρία, μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. «Η Άγκυρα δεν θα αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή είναι μια πράξη επιθετικότητας εναντίον της Τουρκίας από την πλευρά της Συρίας», σημειώνει ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ, Ερτογκρούλ Απακάν σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και παραβίαση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στο πλευρό της Τουρκίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την φονική συριακή επίθεση σε τουρκικό έδαφος όπου σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον όπου η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα ανέφερε σε ανακοίνωση του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την Τετάρτη τη φονική επίθεση της Συρίας, εκφράζοντας σαφή δήλωση στήριξης προς την Τουρκία που είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. «Είμαστε στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας», αναφέρεται στη δήλωσε του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία έπληξε θέσεις στη Συρία ως αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχτεί σήμερα η περιοχή Ακτσάκαλε στην Ούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια και ζήτησε αυτοσυγκράτηση το συριακό καθεστώς

Η Συρία εξέφρασε την πρόθεσή της να διερευνήσει την «πηγή» από όπου εκτοξεύτηκαν οι οβίδες που έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία σκοτώνοντας πέντε πολίτες και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοαμπί μετέφερε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό, λέγοντας ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών. Κάλεσε επίσης τις άλλες χώρες να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας ελέγχοντας τα σύνορα τους και σταματώντας την είσοδο στο συριακό έδαφος ένοπλων ομάδων.

Εν τω μεταξύ, Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια τουρκικού βομβαρδισμού εναντίον συριακής στρατιωτικής θέσης κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα