Στο μικροσκόπιο τα απόρρητα κονδύλια της Άμυνας

Φύλλο και φτερό θα κάνει τους μυστικούς κωδικούς των απόρρητων κονδυλίων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη η  νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου  ύστερα από σχετική παραγγελία του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.

Η νεοσύστατη αυτή υπηρεσία θα συντάξει πραγματογνωμοσύνες για να διαπιστώσει αν τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που αναφέρονται ή υπήρξαν αποκλίσεις που κρύβουν ακόμα και δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες του

ΣΥΡΙΖΑ  και επεκτάθηκε  στα κονδύλια άλλων υπουργείων όπου εμφανίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πώς η έρευνα πρέπει να αναδείξει πραγματικές δυσλειτουργίες καθώς π.χ το 2007 μπορεί να υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις στο τπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά αυτές δικαιολογούνται  από την έκδοση νέων διαβατηρίων , διαδικασία που απορρόφησε χρήματα.

Όσον αφορά στον έλεγχο των κονδυλίων του ΥΠΕΞ αυτός παραμένει στα χέρια του κ.Μουζακίτη  ο οποίος περιμένει απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την χορηγηση ή όχι στοιχείων λόγω του ευαίσθητου τομέα που καλύπτει το υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα