Στο ίδιο κελί με οκτώ Σομαλούς ο Φιλιππίδης

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται στο ίδιο κελί με οκτώ Σομαλούς.

Η υπεράσπιση του Φιλιππίδη έχει ζητήσει από τις τουρκικές αρχές να μετατεθεί σε κελί με δύο συγκρατούμενους, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Οι φυλακές του Μαλτεπέ, είναι ένα σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα και βρίσκεται μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της

Κωνσταντινούπολης, στο δρόμο προς Σμύρνη. Όσοι επισκέπτονται το εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, ομολογούν ότι από τον τρόπο κατασκευής μέχρι και τη διαδικασία του επισκεπτηρίου, «σου σπάνε το ηθικό», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Μπορεί να μην είναι βρώμικες και οι δεσμοφύλακες να είναι ευγενικοί, όμως οι διαδικασίες είναι μια δοκιμασία διάρκειας.

Μετά την παράδοση στον ίδιο του κατηγορητηρίου του, από την Τουρκάλα δικηγόρο του, Σεϊντά Γιλτιρίμ, ο κ. Φιλιππίδης ετοιμάζει την απολογία του και ξοδεύει όλο του το χρόνο στην προετοιμασία των επιχειρημάτων, με τα οποία θα αντικρούσει τις κατηγορίες. Αυτό που περιμένει είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κατηγορητήριο ταχυδρομήθηκε μεταφρασμένο με διπλωματικό σάκο στην τουρκική πλευρά μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε λάβει η οικογένειά του ότι θα βρισκόταν στην τουρκική δικαιοσύνη από το τέλος της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας.

Οι μέρες περνούν και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα αν ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι μέρος της ανταλλαγής με Τούρκους πράκτορες. Από την αρχή, είχε καταγραφεί ότι το ανώτατο χρονικό διάστημα για την έκδοσή του στην Ελλάδα ήταν 40 μέρες. Ήδη όμως διανύουμε την τρίτη εβδομάδα και του έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο για την υπόθεση της εταιρείας Έκτασις.

Keywords
Τυχαία Θέματα