Στις Βρυξέλλες για λύση ο Σαμαράς

Ουδείς περίμενε ότι η απόφαση για την Ελλάδα θα ήταν εύκολη. Άλλωστε, η Αθήνα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνον την ασφυξία από την έλλειψη μετρητών και την απουσία συμφωνίας των πιστωτών της για το χρέος αλλά και την διαπραγμάτευση για το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε., όπου η χώρα μας απειλείται με βαριές απώλειες.

Ο κ. Σαμαράς

είχε αποφασίσει εδώ και ημέρες να μεταβεί σήμερα, και όχι αύριο, στις Βρυξέλλες. Την επομένη ενός τόσο κρίσιμου Eurogroup και, παράλληλα, την παραμονή μίας σημαντικής Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το κέντρο των εξελίξεων θα βρίσκονταν στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Εκεί όπου θα παραμείνει και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ματαίωσε προγραμματισμένα για τις επόμενες ημέρες ραντεβού του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή όχι μόνον με την ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και με παράγοντες της Ε.Ε. καθόλη τη διάρκεια της γεμάτης έντασης συνεδρίασης του Eurogroup, είχε συνεχείς επικοινωνίες και με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου, Σαμαράς και Βενιζέλος μίλησαν τηλεφωνικά περισσότερες από επτά φορές από τη Δευτέρα μέχρι και αργά χθες βράδυ.

Ο κ. Σαμαράς στις Βρυξέλλες αναμένεται να έχει συνάντηση με τον κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ συνεργάτες του δεν απέκλειαν συναντήσεις και με άλλους παράγοντες της «ελληνικής κρίσης», ιδιαιτέρως δε την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστιν Λαγκαρντ «εφόσον βρίσκεται στις Βρυξέλλες και μία συνάντηση είναι εφικτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα