ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ 6 ΞΕΝΙΑ ΑΠΟ FOUR SEASONS ΚΑΙ MARRIOTT

Σκιάθος, Άνδρος, Τσαγκαράδα, Αράχοβα, Δελφοί, Βυτίνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Εξετάζονται Ουρανούπολη, Πορταριά, Μύκονο όπου ελέγχονται ζητήματα με υφιστάμενες μισθώσεις. Ρώσοι και Ισραηλινοί ερίζουν για Αφάντου.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Ξαφνικός έρωτας προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες για 6 Ξενία του ΕΟΤ από κορυφαίους παίκτες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, γεγονός που οδηγεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να επιταχύνει

τις διαδικασίες αξιοποίησης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ξενοδοχειακές αλυσίδες Four Seasons και Marriott ερίζουν για τα Ξενία Σκιάθου, Άνδρου, Τσαγκαράδας, Αράχοβας, Δελφών και Βυτίνας τα οποία θα βγουν όλα μαζί σε διαγωνισμό υπό την μορφή cluster.

Το Ταμείο επιδιώκει την ανάθεση της διαχείρισης των εν λόγω μονάδων με στόχο τη δημιουργία Branding για ακίνητα του ΕΟΤ και ειδικότερα για τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία-Ξενία αλυσίδα 7 αστέρων ! Ως γνωστόν τα Ξενία έχουν ανεγερθεί σε μοναδικά σημεία ανά την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η έτι περαιτέρω αξιοποίηση από τους ίδιους κολοσσούς των Ξενία Ουρανούπολης, Πορταριάς και Μυκόνου, μονάδες που ελέγχονται από το Ταμείο για σοβαρά ζητήματα των υφιστάμενων μισθώσεων που τείνουν να γίνουν προβληματικές.

Ακολούθως ετοιμάζεται από τους Συμβούλους του Ταμείου γκρουπάρισμα των Ιαματικών Πηγών που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ούτως ώστε να υπάρξει αξιοποίηση αυτών. Προς το παρόν, όπως σημειώνει στέλεχος του Ταμείου, υπάρχει αποσπασματικό ενδιαφέρον για διάφορες Ιαματικές Πηγές ανά την Ελλάδα και όχι διάθεση αξιοποίησης ιαματικών πηγών από μεγάλους ομίλους της παγκόσμιας αγοράς των spa.

Παράλληλα μολονότι κρίνεται ικανοποιητικό το μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τις λιγοστές αποκρατικοποιήσεις που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, προχωρά ο διαγωνισμός για την έκταση φιλέτο της ΕΤΑΔ στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Στη διαδικασία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσήλθε μόνο μια πρόταση της εταιρείας NSH ενός Ρώσου επιχειρηματία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες (!), όμως εξ αιτίας του κινδύνου ακύρωσης της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο (μόνο μια συμμετοχή, ανεπαρκές Business Plan), ο σχετικός διαγωνισμός ίσως επαναπροκηρυχθεί. Ιδιαίτερα σοβαρό crash test για το ΤΑΙΠΕΔ και την δυνατότητα ουσιαστικής αξιοποίησης των τουριστικού χαρακτήρα ακινήτων του, θα είναι ο διαγωνισμός για την Αφάντου της Ρόδου, όπου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή τόσο ρωσικών όσο και ισραηλινών εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα