Στην Τουρκία η Μέρκελ την Κυριακή

Η Άγγελα Μέρκελ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία μεθαύριο Κυριακή, η οποία κρύβει δυσκολίες: η καγκελάριος της Γερμανίας μοιάζει όλο και πιο απομονωμένη στην προσωπική της αντίθεση στην προσπάθεια της Άγκυρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντιμετωπίζει επικρίσεις από την τουρκική πολιτική ηγεσία για την «ήπια» προσέγγισή της έναντι των Κούρδων αυτονομιστών ακτιβιστών.

Η διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ

σημειώνεται σε μια ευαίσθητη συγκυρία. Η αλλαγή προέδρου στη Γαλλία δίνει νέα ώθηση στην διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα είναι αναγκασμένη να συνεργασθεί πιο ενεργά με τις χώρες της Δύσης, καθώς η σύρραξη στη Συρία δοκιμάζει τις σχέσεις της με τις γειτονικές της χώρες.

Η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εξάλλου αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ιδρυτή και ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που κρατάει 28 χρόνια, και εξοργίζεται από τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη στρατολόγηση μελών από τα μέλη της οργάνωσης αυτής στο εξωτερικό και ειδικά στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα