ΣΥΡΙΖΑ: «Διπλό έγκλημα» στις Σκουριές

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες, ενώ το όφελος για το Ελληνικό δημόσιο είναι μηδαμινό».

«Αν κάτι δείχνει η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι το τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση όταν αναφέρεται στις επενδύσεις», σημειώνει και διευκρινίζει: «Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, καταστροφή του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, χωρίς κανένα σεβασμό στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Όταν ο κ.Σαμαράς

δηλώνει ότι «με κάθε κόστος θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις», αναφέρεται και στο ανυπολόγιστο κόστος για το περιβάλλον, και σε αυτό για την εθνική οικονομία, αλλά και σε αυτό των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών. Δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην προστασία του μεγάλου κεφαλαίου».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά την κρατική καταστολή» και χαρακτηρίζει «κατάλληλο άλλοθι [...] για την όξυνση της στρατηγικής της έντασης και την ενοχοποίηση του αγώνα των κατοίκων» την εμπρηστική επίθεση σε εγκαταστάσεις των μεταλλείων.

«Η απάντηση στο εθνικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές είναι ο μαζικός και ειρηνικός αγώνας των κατοίκων, απέναντι στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα