Στην Ουάσινγκτον ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αποδεχθεί και θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί τη βούληση της ελληνικής πλευράς να επιμείνει στην οικοδόμηση στρατηγικής συνεργασίας με την ισραηλινή πλευρά και το ισχυρό εβραϊκό λόμπι ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών

και στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στη Νέα Υόρκη, στις 5 και 6 Ιουνίου, με κύριο αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων ενώ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή και μία συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καθώς επιταχύνονται οι εξελίξεις τόσο στο «Σκοπιανό» όσο και στο «Kυπριακό».

Από την ατζέντα του πρωθυπουργικού ταξιδιού ωστόσο απουσιάζει, μέχρι τώρα, το όνομα του Μπάρακ Ομπάμα. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει μία συνάντηση στο Λευκό Οίκο καθώς ένα απλό τετ α τετ των δύο ανδρών στο περιθώριο μίας εκδήλωσης δεν θα ήταν το επιθυμητό σενάριο ούτε για την ελληνική ούτε για την αμερικανική πλευρά. Δεν αποκλείεται, πάντως, το ζήτημα να επιχειρηθεί να κλείσει, αν και όχι εύκολο, κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Τζον Κέρυ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα