Στην αξιολόγηση εμμένει το ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα χθες, οπότε και συμφώνησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μείγματος πολιτικής που θα εγγυάται την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και θα δίνει απάντηση στα προβλήματα των ευρωπαϊκών κοινωνιών που πιέζονται από τις πολιτικές λιτότητας και τα προγράμματα προσαρμογής, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στη συνάντηση, που εκ μέρους της Επιτροπής Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, καλός γνώστης των εργασιακών θεμάτων, συζητήθηκε εκτενώς το πρόγραμμα κινητικότητας που καλείται να εφαρμόσει η χώρα στον δημόσιο τομέα. Έχοντας απέναντί του τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου και τη Γενική Γραμματέα Άννα Στρατινάκη, ο πρώην υπουργός έθεσε τις βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος. Επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη αντικειμενικής αξιολόγησης δομών και προσώπων, με ενιαία κριτήρια που θα θεσπιστούν και θα τηρηθούν μέχρι κεραίας, προς αποφυγίν νέου κύκλου ρουσφετιών στο δημόσιο, ενώ ζήτησε ως και την ενίσχυση συγκεκριμένων φορέων του Δημοσίου, όπου υπάρχει αυταπόδεικτη ανάγκη προσωπικού, μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας. Ειδικότερα, ζήτησε την καταγραφή των αναγκών που παρατηρούνται σε φορείς με ελλείψεις στο προσωπικό, ώστε αυτοί να ενισχυθούν. Στόχος είναι η καλύτερη τελικά λειτουργία του Δημοσίου, πλην όμως και η αποφυγή δημιουργίας της αίσθησης ότι η κινητικότητα αποτελεί απλά ένα εφεύρημα της κυβέρνησης για απολύσεις, στους πολίτες.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι δρομολογούνται ήδη τα προγράμματα κοινοφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας, που μέλλουν να δημιουργήσουν 50.000 θέσεις εργασίας για ανέργους που ανήκουν σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενο, στη βάση τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε στο προτελευταίο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα έχουν συνολικό κόστος περί τα 160 εκατομμύρια ευρώ και θα αποδίδουν σε κάθε εργαζόμενο 427 ευρώ τον μήνα καθαρά αν πρόκειται για νέο κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ μηνιαίως καθαρά για κάθε μεγαλύτερο σε ηλικία εργαζόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα