Στη Βολιβία επέστρεψε ο Έβο Μοράλες

09:19 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Η πτήση του είχε αναγκαστικά διακοπή στη Βιένη, λόγω της προσωρινής άρνησης πολλών ευρωπαϊκών χωρών να επιτρέψουν στο αεροσκάφος του να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους, λόγω ενός περιστατικού που είχε σχέση με τον Αμερικανό πρώην τεχνικό της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ελ Αλτο, κοντά στην Πας, στις 23.39′ τοπική ώρα της Τετάρτης (06.39′ ώρα Ελλάδος της Πέμπτης). Μετά την «περιπέτεια» με την πτήση του Βολιβιανού προέδρου πάνω απο την Ευρώπη, η Λα Παζ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για απόπειρα «απαγωγής» του Έβο Μοράλες.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος του Μοράλες υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη, καθώς δεν δόθηκε άδεια να πετάξει πάνω από τη Γαλλία και την Πορτογαλία, με την υποψία ότι μετέφερε στη Λατινική Αμερική τον πρώην τεχνικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κατηγορούμενο για κατασκοπεία, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Σνόουντεν δεν επέβαινε στο αεροσκάφος, με τη βολιβιανή κυβέρνηση να καταγγέλλει για το περιστατικό, «παραβίαση του διεθνούς Δικαίου».


Keywords
Τυχαία Θέματα