Έπεσε η αυλαία στη συνδιάσκεψη της Ελιάς-Τελευταίος ομιλητής ο Σουλτς

20:17 9/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Με σύνθημά του το ότι θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, αναρωτήθηκε αν είμαστε ακόμα ικανοί να νιώσουμε τον πόνο των λαών, της άνεργης γυναίκας που έστειλε 300 βιογραφικά και έλαβε 300 αρνητικές απαντήσεις, του άνεργου 50άρη που δεν ξέρει πώς να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, του ανθρώπου που ξυπνά τη νύχτα και δεν ξέρει τι θα του φέρει το πρωί. «Μόνο αν νιώσουμε τον πόνο, θα μπορέσουμε να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε.

«Δεν περιμένω από τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών να νιώσουν αυτή την οδύνη. Δεν περιμένω να τη νιώσουν όσοι προπαγανδίζουν υπέρ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αλλά από

εμάς στην Αριστερά το περιμένω», είπε, μιλώντας για μία Ευρώπη, όπου το θέμα είναι να υπάρχουν θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές και έμφαση στη ζωή των νέων ανθρώπων.

«Θέλω να γίνω πρόεδρος της Κομισιόν όχι ως Γερμανός, αλλά ως σοσιαλιστής, ως Ευρωπαίος σοσιαλιστής», είπε, κλείνοντας την ομιλία του , με την οποία ζήτησε την στήριξη των πολιτών, αφού ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άρα χρειάζεται την πλειοψηφία σε αυτό.

Τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, προλόγισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «άλλη Ευρώπη» για τη οποία αγωνίζεται, για την συνοχή και την αλληλεγγύη μέσα σε αυτήν.

«Μας λένε ότι είμαστε στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ. Ναι. Και το ίδιο συμβαίνει με το SPD στη Γερμανία, το ίδιο στην Ολλανδία, την Αυστρία κτλ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας όμως ότι τώρα φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των δύο χώρων, αφού ενόψει ευρωεκλογών δίνεται ο αγώνας των συσχετισμών, με το ΕΣΚ να αγωνίζεται ενάντια στο ΕΛΚ με διαφορετικούς υποψηφίους.

Χαρακτηρίζοντας μεν τον Μάρτιν Σουλτς ως Γερμανό πολίτη, κυρίως όμως ως Ευρωπαίο πολίτη, τον οποίο «εδώ στην Ελλάδα, τον αγαπούμε ως Γερμανό που αναγνωρίζει και σέβεται τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού», ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ραντεβού του αμέσως μετά με τον «φίλο μας” Φώτη Κουβέλη. «Ξέρω ότι θα έχεις την ευκαιρία να του πεις για άλλη μια φορά πόση σημασία έχει η συσπείρωση», είπε, στον Μάρτιν Σουλτς, ενώ δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στο επόμενο ραντεβού του, το δείπνο που θα έχει με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τονίζοντας ότι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη, είχαν στηριχθεί από κοινού από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το 2010 και αποτέλεσαν τα πρόδρομα φαινόμενα της συσπείρωσης, αφού «νίκησαν και θα ξανανικήσουν»

Keywords
Τυχαία Θέματα