ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το αποτέλεσμα εκείνο που θα του δώσει ελπίδες πρόκρισης θέλει να πάρει κόντρα στη Μάδεργουελ ο Παναθηναϊκός (21:45, ΟΤΕ ΤV).


Πρεμιέρα στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό απόψε στη Σκωτία κόντρα στην Μάδεργουελ. Η ομάδα του Φερέιρα αγωνίζεται για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

και θέλει να βάλει τις βάσεις ώστε να περάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης διεκδικώντας την είσοδό του στους ομίλους. Αλλιώς θα έχει εξασφαλίσει την είσοδό του σε αυτούς του Europa League. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν περάσει τη Μάδεργουελ τότε θα αγωνιστεί στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα της ενδεκάδας, ο Φερέιρα είχε παρατάξει τον Παναθηναϊκό σε όλα τα φιλικά παιχνίδια σε σύστημα 4-2-3-1, ωστόσο στην καθοριστική αναμέτρηση, ο τεχνικός του τριφυλλιού σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς απέναντι στη Μάδεργουελ που αγωνίζεται με το κλασικό 4-4-2.

Η 11αδα του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελείται από τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Μαρίνο, Βιτόλο, Ζέκα, Σισόκο, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ.

Τo προφίλ της Μάδεργουελ

Η Μάδεργουελ εξασφάλισε την 3η θέση της σκοτσέζικης Premier League τις τελευταίες αγωνιστικές, μετά από μάχη που έδωσε με αντίπαλο τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Στηρίχθηκε κυρίως στην άμυνά της, όπου δέχθηκε 44 γκολ σε 38 αγώνες (4η καλύτερη ομάδα) και στις εκτός έδρας επιδόσεις της με 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, ήτοι 33 βαθμούς από τους 62 συνολικά (3η καλύτερη ομάδα).

«Πληγή» ήταν η έδρα της, όπου δέχθηκε πολλά τέρματα, δίχως να τα καταφέρνει καλύτερα στο σκοράρισμα, καθώς και τα παιχνίδια απέναντι στο Old Firm, όπου σε 8 αγώνες απέσπασε μόλις 1 «λευκή» ισοπαλία με τους Ρέιντζερς, 2 αγωνιστικές πριν την αυλαία της σεζόν.

Μέχρι στιγμής φέτος έχει δώσει 2 φιλικά παιχνίδια, όπου με πολλές αλλαγές συνετρίβη με 4-0 από την Έιρ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ρέιθ Ρόβερς. Μέχρι την πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, έχει προγραμματίσει ένα δυνατό φιλικό με Έβερτον και ακόμα ένα, το τοπικό ντέρμπι του Λάναρκσιρ, απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο Χάμιλτον.

Οι παίκτες-σταρ απουσιάζουν από το ρόστερ της Μάδεργουελ, αφού ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο, είτε στη Σκοτία, είτε στην Αγγλία. Ως εκ τούτου, τα πάντα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς και καθημερινής απόδοσης, με τον Μάικλ Χίγκντον να ξεχωρίζει μετά την περσινή, εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε, σημειώνοντας 14 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που του έδωσε τον τίτλο του 3ου σκόρερ στη σκοτσέζικη Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα