ΣτΕ: ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ

To δρόμο της οριστικής απόλυσης έδειξε – έστω και με καθυστέρηση- το Συμβούλιο της Επικρατείας σε διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής, η οποία έγινε η αιτία άθελά της να χάσει τη ζωή του ένα μικρό παιδί, αλλά είχε πέσει… στα μαλακά όταν κρίθηκε από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ιατρικού συλλόγου.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 η ελεγχόμενη γιατρός, που υπηρετούσε στην περιφέρεια Αιγαίου είχε δώσει υπερπολλαπλάσια δόση αντιδότου σε ένα επτάχρονο αγόρι το οποίο υπέστη σοκ και τελικά απεβίωσε από εγκεφαλικό οίδημα.

Αρχικά, η γιατρός

όταν κρίθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των ιατρών του ΕΣΥ κρίθηκε αθώα.

Στη συνέχεια το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου το 2006 κηρύχθηκε ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Αφού η καταδίκη της κατέστη αμετάκλητη και από τον Αρειο Πάγο η γιατρός ξανακρίθηκε και πειθαρχικά . Κατά πλειοψηφία αυτή φορά της επιβλήθηκε ποινή παύσης ενός έτους.

Όμως, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε αντίθετη άποψη ως προς την ποινή που επιβλήθηκε στην διευθύντρια και προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της πειθαρχικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να της επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης,όπως και τελικά έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα