ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σας προσκαλούν στην πρεμιέρα του 2ου Athens Open Air Film Festival, που θα γίνει απόψε στις 21.00, στον θερινό κινηματογράφο της ταινιοθήκης της Ελλάδας,

Λαΐς (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, στο Μετρό Κεραμεικός).

Της Χαράς Ιωάννου

Το πιο δροσερό φεστιβάλ της καλοκαιρινής Αθήνας, σηκώνει αυλαία για δεύτερη φορά και μας μεταφέρει πίσω στην ένδοξη ροκ δεκαετία του 1980. Για την πρεμιέρα του, μας επιφυλάσσει μια ξεχωριστή προβολή του πολυαναμενόμενου ροκ ‘ν ρολ ρομάντζου «Rock Of Ages», του Άνταμ Σάνκμαν. Θα ακολουθήσει ένα πάρτι έκπληξη, φόρος τιμής στην κουλτούρα της πιο ιδιαίτερης δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα.

Το καυτό καλοκαιρινό μιούζικαλ με τους Τομ Κρoύζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν και Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία του Broadway που κέρδισε 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι, αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Χιου που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους.

Το θεματικό πάρτι της βραδιάς που θα ακολουθήσει της προβολής θα φέρει τη μουσική σφραγίδα δυο νοσταλγών της θρυλικής δεκαετίας του 80’ και must μουσικών παραγωγών, της Νίκης Ξένου και του Μάρκου Φράγκου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και λίγο πριν την προβολή της ταινίας, θα αποκαλυφθούν όλες οι καλοκαιρινές δράσεις του φετινού, 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, όπως έχουν προγραμματιστεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Μετά το 1ο Athens Open Air Film Festival, που φρόντισε πέρυσι να μας βγάλει σε πλατείες, πάρκα, δρόμους, γειτονιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, δίνοντάς στα άλλοτε αγαπημένα σημεία της πόλης μας τη λάμψη που τους άξιζε, φέτος το 2ο Athens Open Air Film Festival προτείνει μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ερωτευόμαστε κι ονειρευόμαστε στους εξωτερικούς χώρους αυτής της πανέμορφης αλλά ανεξερεύνητης πόλης.

Το 2ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα