«Στα μαχαίρια» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η εν λόγω εκεχειρία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα να καλλιεργηθούν φήμες που ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη να βλέπει με θετικό μάτι μία ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επόμενες εκλογές.
Ωστόσο, η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, αλλά και η τακτική «σκληρού ροκ» που έχει υιοθετήσει εναντίον των κυβερνητικών εταίρων η Κουμουνδούρου,

θέτει και πάλι στην κόψη του ξυραφιού τις σχέσεις των δύο κομμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, η Αγίου Κωνσταντίνου, έστω και με καθυστέρηση, επέλεξε να κινηθεί στην ίδια γραμμή με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τα περί «άμεσης αναστολής του Μνημονίου», που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του περιοδικού Economist. «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο και το ευρώ αλλάζουν εσχάτως, ανάλογα με το ακροατήριο», επισήμανε σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, προσθέτοντας πως «λύση δεν είναι καμία από τις ποικίλες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η καταγγελία, η αναστολή, η παύση, το σκίσιμο, η αντικατάσταση, η ακύρωση των συμφωνιών της χώρας κλπ.». «Λύση είναι μόνο ο συνδυασμός της υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής με συμπληρώσεις και τροποποιήσεις, που θα κάνουν εφικτή την οικονομική αποτελεσματικότητα και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση», κατέληξε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Της επίθεσης της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες βολές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δεν έκρυβαν, ήδη από προχθές, την έντονη ενόχλησή τους για την επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, εναντίον της Αγίου Κωνσταντίνου. Ο κ. Παπαδημούλης, για την ιστορία, είχε χαρακτηρίσει τη ΔΗΜΑΡ ως «αποσμητικό της σκληρής δεξιάς μνημονιακής πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα