Πάνος Σκουρλέτης: Ο… παπαγαλοκυνηγός

Ένα άρθρο που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ¨Τα Νέα» ανήρτησε πριν από λίγο στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης προτρέποντας τους φίλους του να το διαβάσουν γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά αποτελεί «την κορύφωση της 15ήμερης επίθεσης που δέχεται από την εφημερίδα».

Διαβαστε τι γράφει στη σελίδα του:

Αγαπημένοι μου φίλοι σας προτείνω να το διαβάσετε οπωσδήποτε

αποτελεί την κορύφωση μιας 15μερης επίθεσης που συνεχίζεται στο πρόσωπο μου από ΤΑ ΝΕΑ και βεβαίως σχετίζεται με το μέτωπο που έχουμε ανοίξει στη διαπλοκή και το MEGA . Τους πονάει

Και εδώ διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο των «Νέων»

Δεν του συνέβαινε πρώτη φορά. Το έχει συνηθίσει να τον παρεξηγούν. Να τον διαστρεβλώνουν. Ωστόσο την περασμένη Τρίτη το πρωί ο Πάνος Σκουρλέτης δεν άντεξε. Αφησε να ξεσπάσει στον Σκάι η αγανάκτησή του.

«Διάβαζα», είπε, «»ΤΑ ΝΕΑ» πριν από λίγο· έχει ένα σχόλιο στα Παραπολιτικά και έχει μια φράση εντός εισαγωγικών που αναφέρεται σε κάποιον από εμάς, προφανώς σε μένα: «αντικείμενα καθημερινής οικιακής χρήσης». Σας παρακαλώ να μου πείτε αν υπάρχει δική μου συνέντευξη – γιατί το ακούω επί 15 ημέρες και το έχει αναπαράξει (sic) το 80% των δημοσιογράφων – που να λέω την εν λόγω φράση», λέει με ιερά οργή. «Δεν περνάνε αυτά πια. Αυτά πέφτουν στο κενό».

Ο Σκουρλέτης είχε δίκιο. «ΤΑ ΝΕΑ», που σχολίαζαν μια απάντησή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τον είχαν κατάφωρα αδικήσει. Ιδού λοιπόν σε ανόθευτη απομαγνητοφώνηση το σχόλιό του για τα 50 άδεια μπουκάλια μπίρας, τις έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα 40 κοντάρια και τα 17 κράνη που βρήκε η Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. «Κουραφέξαλα. Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας», είχε πει επί λέξει.

Σε όποιον μιλάει στοιχειωδώς τα ελληνικά, η παραχάραξη είναι προφανής. Η προπαγανδιστική μανία των «ΝΕΩΝ» μετέγραψε τα «πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι μας» σε «οικιακής χρήσης». Πώς να μην αναγκαστεί μετά ο Σκουρλέτης να λύσει τη σιωπή του;

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. Η αλήθεια είναι ότι ο εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου έχει τη σιωπή του λυμένη από αξημέρωτης πρωίας στα ερτζιανά μέχρι μεταμεσονύκτιων παραθύρων στην τηλεόραση. Εκεί, στα μικρόφωνα που του προσφέρουν τα μέσα της μνημονιακής προπαγάνδας, καταγγέλλει νυχθημερόν τη φίμωσή του. Ακόμη και από το βήμα της «Ανατροπής» του επάρατου Πρετεντέρη έχει ξανά και ξανά υποχρεωθεί να καταγγείλει τη διαπλοκή και τα παπαγαλάκια της που βυσσοδομούν κατά του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανθρωπος πράος και μετριοπαθής, ο Πάνος Σκουρλέτης βασανίζεται στα πάνελ. Υποφέρει όταν διαπιστώνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν από δημοσιογραφία. Και ο πόνος αυτός τον κάνει άλλον άνθρωπο. Τον κάνει έξαλλο.

Να, ας πούμε, τις προάλλες βρέθηκε στη δύσκολη θέση να διδάξει δεοντολογία στον Γιώργο Παπαδάκη του ΑΝΤ1, που τόλμησε να δώσει πρώτα τον λόγο στον Νίκο Τσούκαλη της ΔΗΜΑΡ και όχι στον ίδιο. Ο συνήθως μειλίχιος Σκουρλέτης εξεμάνη: «Αυτό το στημένο τηλεοπτικό σκηνικό πρέπει να σταματήσει! Εμείς θα σκεφτούμε συνολικά τη συμμετοχή μας στα πάνελ». Εμβρόντητος, ο δημοσιογράφος έδειξε ανεπίδεκτος μαθήσεως: «Δεν δέχομαι έπειτα από 37 χρόνια στο επάγγελμα μαθήματα δημοκρατίας από κανέναν, έχω κατηγορηθεί ότι λειτουργώ ως γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε.

Τέτοια καθημερινά βάσανα έχουν σκληραγωγήσει τον εκπρόσωπο. Η εμπειρία του στα πάνελ φαίνεται πια και στη γλώσσα του σώματός του. Πλέον γέρνει χαλαρά στην καρέκλα όταν ειρωνεύεται κάποιον από τους συνομιλητές του. Δείχνει άνετος, σαν στο σπίτι του. Κυρίαρχος. Οπως όταν είπε με ελαφρύ μειδίαμα στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοντογιάννη σε εκπομπή της ΝΕΤ: «Μη γαβγίζετε, τώρα ακούστε!».

Μακάρι να ήταν έτοιμη η εποχή να ακούσει τον Σκουρλέτη. Μακάρι να μπορούσε να υποδεχθεί το μήνυμά του. Ο κόσμος του Σκουρλέτη όμως είναι ανάξιός του. Γεμάτος δόλιους εχθρούς. «Πολιτικούς κουκουλοφόρους». «Εγκάθετους της τρόικας». Αντιπάλους που του χαμογελούν – όπως το 2011, σε μια μνημειώδη τηλεοπτική αντιπαράθεση, ο Γιώργος Πεταλωτής – με «χαμόγελο γερμανικού τύπου, που θυμίζει Ναζί».

Μακάρι να μπορούσε ο κόσμος να προσαρμοστεί στο δόγμα του Σκουρλέτη. Να διαιρεθεί σε καλούς και κακούς. Σε δοκιμαζόμενους φτωχούς και σε σαδιστές κυβερνήτες που «θέλουν να έχουμε νεκρούς αυτόν τον χειμώνα από το κρύο». Μακάρι οι δημοσιογράφοι να δέχονταν την αλήθεια του, και να μην τον ανάγκαζαν να τους κράζει και να προσφεύγει στο ΕΣΡ για να τους σωφρονίσει.

Ο ίδιος άλλωστε φροντίζει με το παράδειγμά του να διδάσκει υπεύθυνη ενημέρωση. Οπως, λίγο πριν από τις εκλογές, που είχε σπεύσει, μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, να ενημερώσει υπεύθυνα το εκλογικό σώμα: «Πληθαίνουν οι φήμες για απόπειρα νοθείας (ηλεκτρονική;) στις εκλογές. Λέτε να το ζήσουμε και αυτό στις μέρες της μνημονιακής δημοκρατίας;» είχε γράψει στις 13 Απριλίου. Και μάλλον από αυτή και μόνη την… εμπεριστατωμένη διασπορά φημών, το σύστημα τρόμαξε και επέτρεψε λίγες ημέρες μετά στο κόμμα του να τετραπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά του.

ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ. Αυτός όμως ο Διαστρεβλωμένος έχει τη σκληρή μοίρα των προφητών. Των προφητών που δεν τους καταλαβαίνουν ούτε στην κομματική τους πατρίδα. Απόδειξη η επίδοση του Σκουρλέτη στις εκλογές. Τόσα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου υπέφερε ξελαρυγγιαζόμενος, και όμως ο αγών του δεν συγκίνησε ούτε τους συντρόφους του, που δεν του έκαναν την τιμή να τον εκλέξουν βουλευτή. Ισως φταίει η διαπλοκή που τον τιμώρησε με τόση υπερέκθεση. Που του επέτρεψε τόση φιμωμένη φλυαρία.

*To άρθρο είναι της Καρολίνας Παπακώστα

Keywords
Αναζητήσεις
επαγγελμα του πανου σκουρλετη, σκουρλετης τι επαγγελμα
Τυχαία Θέματα