ΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Ευάγ.Βενιζέλος. Όχι για να βρει την κ. Λαγκάρντ, η οποία άλλωστε βρίσκεται στο Τόκιο αλλά για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του «Nouvel Observateur». Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται από την υπόθεση της «λίστας». Και νέα …επεισόδια στο «σίριαλ» αναμένονται με την κατάθεση του Γ.Παπακωνσταντίνου, όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ.  

Μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνει το περιοδικό «Nouvel Observateur», με θέμα «Παγκοσμιοποίηση : Είναι εκτός παιχνιδιού τα κράτη;», αφήνει όμως πίσω του το ΠΑΣΟΚ να …σπαράσσεται στη σκιά της «λίστας Λαγκάρντ».

Οι αιχμές που άφησε χθες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά του προκατόχου του στην οδό Νίκης Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η λίστα να έχει αλλοιωθεί -έστω και χωρίς να κατονομάσει αυτόν που θα μπορούσε να έχει γίνει κάνει κάτι τέτοιο- δεν θα μείνουν αναπάντητες. Ο ίδιος ο πρώην τσάρος επιστρέφει από τις ΗΠΑ εντός των επόμενων ημερών, οπότε και θα δώσει τη δική του οπτική για το θέμα, καταθέτοντας στην ίδια Επιτροπή. Ήδη πάντως, φέρεται να παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, γύρω από την υπόθεση και να έρχεται για να δώσει τις κατάλληλες ‘απαντήσεις’, τόσο για το κατά πόσον ενημέρωσε ή όχι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και για το αν μπορούσε και έπρεπε, ή όχι να αξιοποιηθεί επίσημα ή ανεπίσημα ως προς το περιεχόμενό της η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα, η όλη υπόθεση έχει αποσταθεροποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο εσωτερικό του κόμματός του, με βουλευτές και στελέχη να ενίστανται για τον όλο χειρισμό της. Ακόμα και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας χθες στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για «προσβολή στο κράτος Δικαίου και στους θεσμούς από αυτούς που υποτίθεται έπρεπε να τους υπερασπιστούν». Ο ίδιος μάλιστα, διαπιστώνοντας την ανάγκη για νέο πολιτικό λόγο στην χώρα, υποστήριξε με νόημα ότι «ένας νέος πολιτικός φορέας θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει το πολιτικό σύστημα»…

Keywords
Τυχαία Θέματα