Δοκιμάζεται σε ανθρώπους εμβόλιο για τη δυσανεξία στη γλουτένη

08:22 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα εμβόλιο το οποίο αποτρέπει την υπέρμετρη αντίδραση του οργανισμού σε ένα από τα κύρια συστατικά του ψωμιού αναμένεται να επιτρέψει σε εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως που πάσχουν από κοιλιοκάκη να ακολουθούν φυσιολογική διατροφή.

Πάσχει το 1% του πληθυσμού από κοιλιοκάκη

Το επαναστατικό εμβόλιο θεραπεύει τη δυσανεξία στη γλουτένη, την κύρια αιτία της κοιλιοκάκης από την οποία πάσχει, σύμφωνα με τους ειδικούς, το 1% του πληθυσμού.

Τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη δεν μπορούν να καταναλώσουν τροφές με γλουτένη, μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη.

Παρ’ ότι το ψωμί αποτελεί την κύρια πηγή γλουτένης η συγκεκριμένη πρωτεΐνη περιέχεται σε πλήθος τροφών όπως τα ζυμαρικά, τα κέικ, τα μπισκότα, ακόμη και στα λουκάνικα ή στους κύβους που χρησιμοποιούμε για να κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο.

Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την κοιλιοκάκη και οι πάσχοντες πρέπει να ακολουθούν εφ’ όρου ζωής διατροφή απαλλαγμένη από γλουτένη. Σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με αυτού του τύπου την αυστηρή διατροφή κινδυνεύουν από καρκίνο του εντέρου, υπογονιμότητα και οστεοπόρωση….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα