«Σωθήκαμε από τύχη», λένε υπάλληλοι της Marfin

Σκηνές από εκείνο το μεσημέρι της 10ης Μαΐου 2010 αναβίωσαν και χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίοι δικάζονται οι υπεύθυνοι της τράπεζας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια , καθώς -με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας- δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας -Και αυτό, παρά το γεγονός, όπως είπαν και οι

μάρτυρες ότι το υποκατάστημα είχε ξαναγίνει στόχος στο παρελθόν.

Την προσωπική τους μαρτυρία εισέφεραν στο δικαστήριο και συνάδελφοι των θυμάτων , οι οποίοι περιέγραψαν όσα έζησαν μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην τράπεζα .

«Γαντζώθηκα στο τσίγκο του διπλανού κτιρίου . Όλοι ούρλιαζαν .Ήταν χαμένοι. Περιμένουμε τρία χρόνια να ακούσουμε μία συγγνώμη », κατέθεσε ο κ. Σωτήρης Παπατζίκης. Ο συνάδελφός του Γιώργος Γκόλιας πρόσθεσε πως «οι κοπέλες ανέβαιναν τρέχοντας τις σκάλες και φώναζαν «φωτιά, φωτιά,μας καίνε…» Μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Πήδηξα από το μπαλκόνι γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εξέταση του κ. Γιώργου Σταυρογιαννάκη ,ο οποίος θέλοντας να δείξει το χάος που επικρατούσε είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ότι «είχαμε τη τύχη με το μέρος μας».

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα