ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά - Χειρόφρενο σε ΟΣΕ & Προαστιακό

17:49 29/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ώρα, θα γίνει συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Νεκρώνει ο στενός και ευρύτερος
δημόσιος τομέας, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε Προαστιακό και σιδηρόδρομο. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 π.μ. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00πμ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Τραμ θα κινηθεί κανονικά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις καθώς δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη κινητοποίηση οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς για τον ιδιωτικό τομέα θα μεταφερθεί στις 7 Μαΐου.
Ματαιώσεις δρομολογίων τρένων
Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Τη Μ. Τρίτη 30/04/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

- Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 500 501

- Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαιών: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1686

- Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 743 και IC 85

- Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 3593 και 3592

- Μεταξύ Λάρισας - Βόλου- Λάρισας: : Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 2576 και 2577

Τη Μ. Τετάρτη 01/05/2013 (ημέρα απεργίας)

- Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνια - Μηλιές.

- Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τη Μ. Πέμπτη 02/05/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

- Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681

- Μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης : Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα