ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΡΑΠΑΝΟ

Τις πρώτες διαχωριστικές του γραμμές με τη νέα κυβέρνηση σπεύδει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας, πάντως, ότι θα ασκεί «μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση». Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου «τα έχουν μαζεμένα» στον νέο «τσάρο», Βασίλη Ράπανο.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του, Πάνου Σκουρλέτη, έσπευσε χθες να καταδείξει τις αρνητικές προθέσεις του έναντι

της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας, με ανακοίνωσή του, ότι «οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης». Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Θα αγωνιστούμε από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα υποστηρίξαμε προεκλογικά». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σημείωσε ότι «η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών» και έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες».

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το πολιτικό τοπίο, αλλά και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει μετά την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 28-29 Ιουνίου. «Τότε θα φανεί ότι η επαναδιαπραγμάτευση ήταν πάνω κάτω ένα πουκάμισο αδειανό και οι αλλαγές δεν επηρεάζουν σε τίποτα τη ζωή των απλών ανθρώπων», εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας πως, μόλις η κυβέρνηση δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής, τότε θα ξεκινήσει και η σκληρή αντιπολίτευση από την Κουμουνδούρου.

Στο στόχαστρο ο Ράπανος

Ωστόσο, υπάρχει ένας υπουργός που μάλλον δε θα έχει καθόλου… περίοδο χάριτος από την Κουμουνδούρου, ούτε καν έως τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μήνα. Ο λόγος για τον νέο «τσάρο» της οικονομίας, Βασίλη Ράπανο, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται πολύ καλά ότι προεκλογικά, ως πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, είχε την πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης, που κατεδείκνυε πόσο καταστροφικές θα ήταν οι επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μάλιστα, τότε, η Κουμουνδούρου είχε αντιδράσει έντονα, κατηγορώντας την Εθνική Τράπεζα ότι «βοηθά τη ΝΔ», η οποία έθετε το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Εξάλλου την επομένη της δημοσιοποίησης της έκθεσης και η εφημερίδα Αυγή, που συνδέεται ευθέως με τον ΣΥΝ, είχε κατηγορήσει την Εθνική Τράπεζα» για «προεκλογική σπέκουλα» με τον κεντρικό τίτλο της πρώτης σελίδας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα