ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΤΡΙΧΟΤΟΜΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΑΡ

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την απόφαση του κόμματος να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς αρκετά στελέχη έχουν ιδεολογικές διαφωνίες, ενώ άλλα φοβούνται ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα χρεωθεί δυσανάλογο για το μέγεθός του πολιτικό κόστος.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη ΔΗΜΑΡ έχουν πλέον σχηματοποιηθεί

τρεις τάσεις στελεχών, σε ό,τι αφορά στη στήριξη και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά. Οι τάσεις αυτές φάνηκαν επακριβώς και στη δεύτερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η πρώτη, που είναι πλειοψηφική και απηχεί και τις απόψεις του Φώτη Κουβέλη, υποστηρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ έπρεπε ούτως ή άλλως να μπει στην κυβέρνηση και να αναλάβει ευθύνες έναντι της χώρας. Την επιλογή αυτή –που αποτελούσε και την εισήγηση του κ. Κουβέλη και πήρε 64 θετικές ψήφους- στήριξαν ένθερμα, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, τα στελέχη Θόδωρος Μαργαρίτης Νίκος Μπίστης, Στέφανος Μανίκας, Σταμάτης Μαλέλης, οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιάννης Πανούσης και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στον αντίποδα, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος «κατέβασαν» στην ψηφοφορία πρόταση για παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση και αυτή υπερψηφίστηκε από 18 μέλη του οργάνου, μεταξύ των οποίων οι Βασίλης Ζορκάδης, Χρίστος Σταυρόπουλος, Βασίλης Λοτσάρης, Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος, Γιώργος Σκοπούλης, Θράσος Φωτεινός, Σοφία Ανδριοπούλου, Άρης Τσουκνίδας, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Κώστας Κουτσοπίνης, Γιώργος Παππάς, Χρίστος Θεοφανόπουλος κ.α.

Συμβιβαστική πρόταση για ψήφο ανοχής χωρίς συμμετοχή στις διαβουλεύσεις και στο κυβερνητικό σχήμα κατέθεσε η βουλευτής Μαρία Ρεπούση και τη στήριξαν 8 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων η Σοφία Τσιτήλου και η Ελένη Καρατζόλα.
Το γεγονός ότι προβεβλημένα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν τις ενστάσεις τους με την κεντρική απόφαση της ΔΗΜΑΡ πριν καν ξεκινήσουν τα… δύσκολα με την κυβερνητική πολιτική, έχει οδηγήσει πολλούς στη ΔΗΜΑΡ στην εκτίμηση ότι αν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά χρειαστεί να «περάσει» σκληρά μέτρα, τότε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα περάσει από κλυδωνισμούς.

Εξάλλου, το matrix24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν προειδοποιήσει τον Φώτη Κουβέλη ότι «συνομιλούν ακόμη με τη συνείδησή τους» και η στήριξή τους προς τη νέα κυβέρνηση θα έχει… όρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα