Ενημέρωση για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας, του αιρετού Δημήτρη Σκλάβου

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Δημήτρης Σκλάβος
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
www.paremvasis.gr
Τηλ: 6977466198
Ε-mail: [email protected] ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔ. Π. Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΙΝ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π. Ε. Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας στέλνω την τελευταία ενημέρωση
από τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΠΥΣΠΕ δεν μπόρεσε να συνεδριάσει και να ασχοληθεί με τα διάφορα θέματα αρμοδιότητας του εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου την οποία διανύαμε. Έτσι θέματα όπως υπηρεσιακές μεταβολές, αναγνωρίσεις συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου κλπ. έχουν μείνει σε εκκρεμότητα μέχρις ότου υπάρξει συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Κατ’ εξαίρεση και κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας προς το Συμβούλιο Επικρατείας επιτράπηκε η έναρξη διαδικασιών για μεταθέσεις και αποσπάσεις παρά την προεκλογική περίοδο, με σκοπό την όσο δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών που ως γνωστόν αφορούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά.
Έτσι ήδη με την Πράξη 15 στις 7/6/2012 ανακοινώθηκε η τοποθέτηση κατά προτεραιότητα 22 συναδέλφων - συναδελφισσών σε σχολεία, σύμφωνα με τις αιτήσεις και τα μόρια τους. Οι παραπάνω συνάδελφοι είχαν χάσει την οργανική τους θέση λόγω των περσινών συγχωνεύσεων χωρίς να τοποθετηθούν σε άλλη οργανική θέση και ως υπεράριθμοι εξετάστηκαν οι περιπτώσεις τους κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με το νόμο.
Την Πέμπτη 21/6 θα γίνει η τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις όσων συναδέλφων ΣΜΕΑ έχουν έρθει με μετάθεση στην Α Αθήνας και όσων έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης σε ειδικά σχολεία ή τάξεις ένταξης, πάντα φυσικά με βάση τα μόρια μετάθεσης συν τα τυχόν μόρια εντοπιότητας.
Την Πέμπτη 14/7 ολοκληρώθηκαν όπως γνωρίζετε οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τις μεταθέσεις- oριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής στην Α΄ Αθήνας. Οι διαδικασίες τοποθέτησης αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν στο διάστημα 4 έως 10 Ιουλίου το αργότερο. Ενδεχόμενα αν υπάρξει μη εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποιες οργανικές θέσεις να υπάρξει και δεύτερη φάση αιτήσεων για οργανικές θέσεις την επόμενη βδομάδα, συνεπώς θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της διεύθυνσης και τις ανακοινώσεις των αιρετών.
Επίσης έχουν αρχίσει και γίνονται δεκτές αιτήσεις απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ. Η προθεσμία για τέτοιες αποσπάσεις λήγει στις 16 Ιουλίου. Είναι σημαντικό εδώ να επισημάνουμε ότι οι αποσπάσεις αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τα μόρια των εκπαιδευτικών, όπως έγινε και πέρυσι,
Keywords
Τυχαία Θέματα