Σκληραίνει το προεκλογικό «παιχνίδι» στην Κύπρο

Σήμερα, ο Σταύρος Μαλάς, στέλεχος του ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Λιλλήκας, που είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές και τον στηρίζει το ΑΚΕΛ, οι οποίοι σήμερα στράφηκαν κατά του πολιτικού τους αντιπάλου του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος στηρίζεται από την Δημοκρατική Συμμαχία.

Οι Μαλάς και Λιλλήκας τόνισαν πως ο κ. Αναστασιάδης οργάνωσε χθες μια συνάντηση των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών της τρόικας, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, με στόχο, όχι να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο και τον λαό της, αλλά στήριξη στη δική του υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές. Ο Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε μάλιστα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, αντί να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ, «φαίνεται ότι πείθεται από αυτή, για τους γερμανικούς ισχυρισμούς περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο».

Ωστόσο, στο εσωτερικό του ΑΚΕΛ σφοδρή ήταν η σύγκρουση μεταξύ του Γιώργου Λιλλήκα και του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, καθώς ο δεύτερος ζήτησε την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας του πρώτου. Κι αφού ο κ. Λιλλήκας δημοσιοποίησε τα περιουσιακά του στοιχεία ζήτησε από τον κ. Κυπριανού «να δηλώσει στους πολίτες εάν είχε ποτέ προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διορίστηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστόφια ή εάν είχε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα και εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσιες προσφορές από το κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα