Σενάρια για αποχώρηση της Deutshe Telekom από την Ελλάδα

Η εφημερίδα συνδέει την απόφαση του επικεφαλής της εταιρείας Ρενέ Όμπερμαν να εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στα τέλη του 2013 με τις προσδοκίες του για ανάπτυξη της DT στη νότια και ανατολική Ευρώπη.

Ωστόσο, τονίζει η γερμανική εφημερίδα οι μεγάλες επενδύσεις στις οποίες προέβη η εταιρεία έπειτα και την πτώση του ανατολικού μπλοκ δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες των υπευθύνων. Επισημαίνει δε, ότι ο όμιλος αντιμετωπίζει προβλήματα

στην Ελλάδα, τη Ρουμανία την Ουγγαρία αλλά και στις ΗΠΑ. Μάλιστα η Handelsblatt σημειώνει ότι στην Ελλάδα όπου η DT επένδυσε στον ΟΤΕ τα κέρδη της συμφωνίας κατά διαστήματα έχουν πέσει έως και 50%.

Έτσι ο κορεσμός που επήλθε στις άλλοτε πολλά υποσχόμενες αγορές καθιστούν πλέον δαπανηρές τις όποιες πολιτικές επιδοτήσεων ή της δημιουργίας νέων δικτύων, κάτι που σύμφωνα με τη Handelsblatt δεν είναι βέβαιο ότι ο διάδοχος του Όμπερμαν, Τιμοθέους Χέτγκες, την επιθυμεί.

Γι’αυτό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας η προτεινόμενη λύση ίσως να είναι η αποχώρηση από ζημιογόνες αγορές όπως της Ελλάδας που οι προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης στα προσεχή χρόνια είναι περιορισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα