Kαι ο Σόιμπλε επαινεί Σαμαρά

«Η Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Γερμανικό

Πρακτορείο.

Όπως λέει η χώρα μας «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας», ενώ «οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο κι έχει επιτευχθεί πρόοδος».

Επισημαίνει ωστόσο ότι «παραμένει η μεγάλη πρόκληση και για τον ελληνικό λαό» ενώ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάκαμψης, υποστηρίζει πως «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».

Σε ότι αφόρα στην Ευρωζώνη ο Σόιμπλε, είπε ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το 2012 επικαλούμενος κυρίως την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Ο Γερμανός αξιωματούχος τάχθηκε, επίσης, υπέρ της διαδοχής του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbruecker Zeitung, τόνισε ότι στις ελληνικές εκλογές επιβεβαιώθηκε η ισχύς των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Όταν στην Ελλάδα ένας διαδηλωτής κρατά μια φωτογραφία, η οποία δυσφημεί την Άγκελα Μέρκελ, αυτή δεν είναι η άποψη της Ελλάδας ή των Ελλήνων», δήλωσε ο Βεστερβέλε και επισημαίνει ότι «στην Ελλάδα -και στην Ολλανδία- έγιναν εκλογές, στις οποίες επιβεβαιώθηκε η ισχύς των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα