Σε ρυθμούς συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

Και ενώ αυτό ξεκινά την Παρασκευή στο ΣΕΦ και θα διαρκέσει μόλις τρεις ημέρες, σε αντίθεση με τον αρχικό προγραμματισμό για τετραήμερες εργασίες, κατά μία μέρα επεκτάθηκε χρονικά το συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος, που θα προηγηθεί. Τις εργασίες του θα ανοίξει απόψε με ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει βάλει ως στοίχημα την ανανέωση του κόμματος. Αυτή, θα ξεκινήσει εκ των πραγμάτων από τη Νεολαία, που αναμένεται να εκλέξει νέο γραμματέα στη θέση

του Κώστα Πανταζή, με μόνο υποψήφιο ως τώρα τον Παύλο Χρηστίδη.

Και ενώ οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας θα ολοκληρωθούν εκτός απροόπτου αύριο Πέμπτη, αμέσως μετά, την Παρασκευή ανοίγει η αυλαία του κρίσιμου συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί πάντως απουσία του πρώην προέδρου του Κώστα Σημίτη και άλλοτε κορυφαίων στελεχών, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου. Απών από την έναρξη του συνεδρίου θα είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, που σύμφωνα με συνεργάτες του πάντως θα λάβει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου τις επόμενες μέρες, αμέσως αφότου επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη έχοντας ολοκληρώσει ανειλημμένες από καιρό υποχρεώσεις του εκεί.

Την πλατφόρμα του για το ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται στο μέλλον θα παρουσιάσει εκεί ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας τους όρους για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, και επιμένοντας στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, από την οποία πάντως αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα πάντως, θα βρεθεί αντιμέτωπος με διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του, που μιλούν για ανάγκη «γεφυρών» προς την Αριστερά. Ήδη σήμερα το μεσημέρι, η κίνηση των 75 στελεχών, με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη που έχει ήδη τεθεί υπέρ της στροφής της Ιπποκράτους προς τα αριστερά, παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις της ενόψει του Συνεδρίου. Όσο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστερας, ο ίδιος έχει τονίσει την ανάγκη να μην αγνοηθεί η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας εμμέσως στα περί συγκρότησης ενός σχηματισμού τύπου «Ελιάς» που έχει από τον περασμένο Ιούνιο ακόμα αναπτύξει ως ιδέα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπέρ των «γεφυρών» με την Αριστερά τίθενται και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί όπως ο Δημήτρης Ρέππας, αλλά και στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των «γεννηματικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα