Σε πανικό το ΠΑΣΟΚ για τη στάση Σκανδαλίδη

Τις επαφές του με στελέχη του κόμματος, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές βουλευτών του στην αυριανή, κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Εχθές, είδε τον Μάρκο Μπόλαρη, που θεωρείται ότι κινείται συντονισμένος

και με άλλους βουλευτές του κόμματος (Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννη Δριβελέγκα κτλ), σε μία προσπάθεια να τον πείσει να άρει τις επιφυλάξεις του. Το περιεχόμενο της συνάντησής τους, αποφασίστηκε να μείνει κρυφό και από τους δύο, καθώς χαρακτήρισαν την κουβέντα τους ‘προσωπική’, αν και με σχόλιό του αργότερα στο Facebook, ο κ.Μπόλαρης αποδομούσε πλήρως το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια ερμηνειών για το τι θα πράξει τελικά αύριο, στην ψηφοφορία επί των μέτρων. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ παράλληλα, ρόλο σε αυτήν αποκτά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που διατηρεί μεγάλα ερείσματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησε ούτε χθες τις προσπάθειες βελτίωσης του πακέτου μέτρων, που συζητιόταν ως την τελευταία στιγμή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη, Χρήστο Πρωτόπαπα και Πάρι Κουκουλόπουλο. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και σε συνεχή επαφή με παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Στην πραγματικότητα, πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα την επαύριο της ψήφισης των μέτρων. Την Πέμπτη, αρχίζουν ουσιαστικά τα ‘εσωκομματικά όργανα’, καθώς τότε είναι εκ των πραγμάτων πια –μετά την «κομματική πειθαρχία»- υποχρεωμένος να διαγράψει τους βουλευτές που θα έχουν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή. Στον βαθμό που αυτοί δεν θα ξεπερνούν τους δύο (Μιχάλης Κασσής, που ουσιαστικά έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί και Θεόδωρος Παραστατίδης, που δηλώνει αμετακίνητος στη θέση του να καταψηφίσει), το κόστος θεωρείται σχετικά μικρό για το ΠΑΣΟΚ, παρότι μειώνει περαιτέρω την κοινοβουλευτική του δύναμη στους 31 βουλευτές. Το πρόβλημα όμως για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα πάρει άλλες διαστάσεις, στον βαθμό που οι ‘διαφωνούντες’ θα ξεπεράσουν κατά πολύ αυτόν τον αριθμό, και κυρίως αν σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ιστορικό στέλεχος της παράταξης από την ίδρυσή του και υποψήφιος πρόεδρος το 2007. Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως, κρατά προς ώρας κλειστά τα χαρτιά του, αν και η πληροφορία για παραχώρηση συνέντευξης Τύπου εκ μέρους του αύριο, έχει προκαλέσει πανικό στην Ιπποκράτους…

Keywords
Τυχαία Θέματα