Τo παραλίγον θρίλερ με τους Αντώνηδες

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Νωρίς χθες το πρωί, το Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι «υπήρχε καθυστέρηση» στην υπογραφή του πολυνομοσχεδίου από τους υπουργούς της ΔΗΜΑΡ, Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη. Τις ίδιες πληροφορίες επιβεβαίωναν και πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, δηλώνοντας, πάντως, τη βεβαιότητά τους ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπέγραφε σύντομα. Νωρίς το μεσημέρι, και αφού όντως ο Αντώνης Μανιτάκης

υπέγραψε, εξέφραζαν την ίδια αισιοδοξία και για τον Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η καθυστέρηση…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιτάκης καθυστέρησε να υπογράψει το νομοσχέδιο, αλλά δεν επρόκειτο να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Συνομιλητές του υποστήριζαν χθες το μεσημέρι ότι «δεν ήταν στις προθέσεις του», αν και η σαφής πρόβλεψη για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων-συμβασιούχων σε υπό συγχώνευση φορείς, προσκρούει στις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις του ότι δε θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω twitter, διέψευσε χθες ότι αρνείτο να υπογράψει και, πηγές του Μαξίμου έκαναν αργότερα λόγο για «μια μικρή καθυστέρηση». «Φήμες που αναφέρουν ότι δεν υπέγραψα το σχέδιο νόμου είναι αναληθείς», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Μανιτάκης στο twitter.

… το οργισμένο τηλεφώνημα

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός, βλέποντας να ξεκινά μία ακόμη ενδοκυβερνητική κρίση, τηλεφώνησε χθες το πρωί στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και από την Κυριακή οι δύο άνδρες έχουν αποκαταστήσει κάπως τις σχέσεις τους, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν φανερά ενοχλημένος και, με κατηγορηματικό τρόπο, διαβεβαίωσε τον Φώτη Κουβέλη ότι αν ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν υπογράψει το Μνημόνιο 3, «θα αντικατασταθεί εντός της ημέρας».

… και το θρίλερ

Το οργισμένο τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά προς τον κ. Κουβέλη έκανε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να καλέσει κατεπειγόντως στο γραφείο του, στην Αγίου Κωνσταντίνου, τον Αντώνη Ρουπακιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Φώτης Κουβέλης μίλησε με έντονο τρόπο στον Αντώνη Ρουπακιώτη και η συνάντηση έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν να αλλάξει άποψη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος, φεύγοντας από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υπέγραψε αμέσως το σχέδιο νόμου.
Μάλιστα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ ήδη από χθες το απόγευμα, επικαλούνταν την παρέμβαση Κουβέλη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποδείξουν ότι «η ΔΗΜΑΡ έμπρακτα στηρίζει την κυβέρνηση και δεν έχει κανέναν σκοπό να δημιουργήσει κυβερνητική κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα