Σε οn line σύνδεση εφορίες με τράπεζες

09:21 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η νέα εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2013 θα παρέχει τη δυνατότητα σε εξειδικευμένο προσωπικό να ζητούν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που ελέγχονται για φοροδιαφυγή, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν εντός 24 ωρών στα

αιτήματα των ελεγκτών για το άνοιγμα και τον έλεγχο τραπεζικών κινήσεων των ελεγχόμενων φορολογούμενων.

Με την εφαρμογή Central Bank Registry όλα τα αιτήματα του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των ελεγκτικών υπηρεσιών για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών ελεγχομένων φορολογουμένων θα συγκεντρώνονται και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις τράπεζες. Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν άμεσα, με την ηλεκτρονική διαβίβαση όλων των στοιχείων που ζητήθηκαν. Με τον τρόπο αυτό, η διασταύρωση των στοιχείων και ο φορολογικός έλεγχος θα ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σε δεύτερη φάση, η ηλεκτρονική διασύνδεση υπουργείου Οικονομικών και τραπεζών θα επιτρέψει την παρακολούθηση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών όλων των φορολογουμένων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να ελέγχεται κάθε ύποπτη συναλλαγή. να ελέγχεται άμεσα.

Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι με η εφαρμογή αυτή θα λύσει τα «χέρια» των ελεγκτών και θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα