ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΑΝΤ

Δεκτός με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός στην καγκελαρία της Γερμανίας από τη  Άνγκελα Μέρκελ ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε καθυστέρηση περίπου μιας ώρας εξαιτίας της καταιγίδας που τον υποχρέωσε να αλλάξει αεροσκάφος.

Κάτω από ψιλόβροχο, ο Ολάντ έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και ένα πλήθος από φωτορεπόρτερ απαθανάτισαν την ιστορική χειραψία Μέρκελ

– Ολάντ.

Οι δύο πολιτικοί έχουν διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της  οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, με τον Ολάντ να έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και την Μέρκελ να επιμένει στη πολιτική λιτότητας και να τονίζει ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να δειπνήσουν μαζί και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, είναι δεδομένο ότι θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Ο Ολάντ λίγο πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο δήλωσε ότι επιθυμεί να βρεθούν από κοινού λύσεις για να μη θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο και μάλιστα έδωσε έμφαση στο ζήτημα της Ελλάδας τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Αν και σύμφωνα με το Βερολίνο η συνάντηση αυτή δεν στοχεύει στη «λήψη αποφάσεων» αλλά στη γνωριμία της καγκελαρίου με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, αναμένεται με αγωνία η πρώτη συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα