«ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ» Ο ΟΗΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας. Οι 20 εξ αυτών σκοτώθηκαν όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που παρακολουθούσε μια κηδεία παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε μια κηδεία στην πόλη Χαν Σεϊχούν,

κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των παρατηρητών του ΟΗΕ στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τραυματίστηκαν θανάσιμα 20 άτομα ενώ άλλοι ακτιβιστές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής χτυπήθηκε και ένα όχημα που ανήκε στην ομάδα των παρατηρητών του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μεταξύ αυτών.

Από νωρίς το πρωί άρματα μάχης βομβαρδίζουν την παραλιακή πόλη Μπανιάς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 10, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Όμως η κρατική  τηλεόραση έκανε λόγο για έκρηξη βόμβας σε ένα τριώροφο κτίριο στο Καρμ αλ-Σουκ της Μπανιάς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «τρομοκράτες» κατασκεύαζαν μια βόμβα στο κτίριο αυτό, η οποία εξερράγη σκοτώνοντας πολλά άτομα και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στη γύρω περιοχή.

Στα ανατολικά της χώρας, στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, σκοτώθηκαν επτά άτομα ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στην αλ-Ραστάν, στην επαρχία Χομς.

Νωρίτερα, ακτιβιστές από την νότια επαρχία Ντεράα ανέφεραν ότι άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην πόλη Ντάαλ και ανάγκασαν τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα