ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

07:35 6/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε εγρήγορση θα είναι καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα η Ιπποκράτους, ενόψει των εκλογικών αποτελεσμάτων και των όποιων αποφάσεων απαιτούνται για την «επόμενη μέρα». Από τις πέντε το απόγευμα θα συνεδριάζει η ηγετική ομάδα του κόμματος, ενώ αναμένεται τηλεφώνημα Βενιζέλου-Σαμαρά το βράδυ.

Με πολλή αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία ξεκινά η «μητέρα των μαχών», όπως περιγράφονται οι σημερινές εκλογές, για το ΠΑΣΟΚ.

Επί ποδός θα είναι από νωρίς σήμερα όλη η ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους. Άλλωστε, αφού ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ συνεχώς θα βρίσκεται και σε επαφή με τους συνεργάτες του. Στις πέντε το απόγευμα μάλιστα, θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στην Ιπποκράτους, προκειμένου να μελετηθούν τα ως τότε «φαινόμενα» και να αποφασιστούν τακτικές και στρατηγικές κινήσεις του κόμματος. Από το πού θα εμφανιστεί κάθε στέλεχος το βράδυ έως το τι θα απαντήσουν σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. Για τον ίδιο λόγο, πολύ πιθανή θεωρείται και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος αύριο, Δευτέρα, ώστε να «νομιμοποιηθεί» και από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος η όποια απόφαση. Μέχρι αύριο άλλωστε, εκτιμάται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του, καθώς απόψε κιόλας έχουν συμφωνήσει να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν αποκλείεται επαφές να έχει και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Στην Ιπποκράτους άλλωστε, επιθυμούν διακαώς τον σχηματισμό κυβέρνησης, ξορκίζοντας μία νέα περιπέτεια επαναληπτικών εκλογών, ενώ δεν λείπουν κορυφαία στελέχη που μιλούν και για ανάγκη συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων κομμάτων για εξάντληση της τετραετίας.

Χθες, σε μία ιδιαιτέρως «χαλαρή» κουβέντα -μια και εξαρχής δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε πολιτική συζήτηση- με τους δημοσιογράφους που είχε προσκαλέσει σε γεύμα στο Πάρκο Ελευθερίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε για άλλη μια φορά την απορία του για την εμμονή του βασικού του αντιπάλου Αντώνη Σαμαρά να μην προσέλθει στον τηλεοπτικό διάλογο, ιδιαιτέρως καθώς τον χαρακτήρισε ως «ευγενή άνθρωπο στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις του»… Ερωτηθείς πάντως για το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης, υποστήριξε ότι θα πρέπει κανείς να έχει άγνοια κινδύνου για να θέλει να αναλάβει το βάρος το μόνος του. Πιεσθείς να μιλήσει για τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω μπλογκ, ενώ απαγορευόταν οποιαδήποτε τέτοια δημοσιοποίηση, υποστήριξε ότι «το χάλι δεν το δημιουργεί η απαγόρευση, αλλά η αδυναμία των δημοσκοπήσεων να δώσουν σαφή εικόνα». Γνωστοποίησε δε, ότι του τηλεφώνησε ο Κώστας Σημίτης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία…

Keywords
Τυχαία Θέματα